Mäsové guľôčky v hubovej omáčke fotorecept
Foto: afataga
Kým sú huby. Našla som na nete. Ja som ale trochu zmenila suroviny aj postup.
Zdroj: https://paleosnadno.cz/recept/masove-kulicky-v-houbove-omacce/?utm_source=newsletter&utm_medium=sendy&utm_campaign=newsletter
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Mäsové guľky: | |
1 kg mleté |
|
(čerstvé alebo sušené, ale ja som huby nedala) |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL nasekaná |
|
2 PL |
|
Omáčka: | |
|
|
1 ks stredná |
|
|
|
(čerstvé alebo sušené) |
|
100 ml |
|
2 KL |
|
250 ml |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Do misy som dala mleté mäso a všetky prísady a urobila som guľky, dala som ich do nerezového kastróla piecť do rúry na 180 °C asi 35 minút. Treba sledovať, aby neboli moc bledé, ani tmavé.
-
2
Kým sa piekli, urobila som huby. Ja som mala 6 bedlí, 5 suchohríbov a 3 rýdziky. Pridala som aj trochu sušeného lievika trúbkovitého. Do woku som dala masť a restovala som pokrájané huby, kým som vyrestovala všetku vodu, pridala som soľ, rascu a korenie. Dá sa aj zo sušených, huby namočiť a ďalej to isté, vodu vyvariť, nevylievať.
-
3
Upečené guľky som vybrala z rúry a vybrala som ich do misky.
-
4
Do výpeku som dala cibuľu nakrájanú nadrobno a restovala som ju trochu do hneda. Pridala som saturejku a rascu.
-
5
Pridala som pripravené huby, premiešala a pomaly liala smotanu. Pridala som soľ a korenie, nie veľa. Potom ešte horčicu. Asi 1/3 omáčky som odobrala a rozmixovala tyčovým mixérom a vratila do kastróla. Bolo to dosť husté, tak som pridala vodu.
-
6
Omáčku som ochutila citrónovou šťavou, ochutnala a dosolila. Vrátila som do nej guľky a nechala chvíľu prehriať. My sme jedli s ryžou, asi by bola vhodná aj cestovina.
Dakujem, skoda, ze nie si blizsie, rada by som ta uhostila.
Dakujem, priloha je na kazdom, co ma rad.
Ta horcica aj mna prekvapila, mam dojem, ze sluzi aj ako lepidlo, chutovo som ju necitila. Cesnak som nedala, nechcela som prerazit chut hub, ale ak budes robit, pokojne pridaj. A mozes aj na panvici, ja som na to hnila :-). Ja som mala miesto na lieviky pri troch obrovskych duboch, ale pred par rokmi ich zotali, tak mam po ftakoch :-(((
Tak nic ine nepis a uvar :-)
No to som zvedava, lebo to iste si pisal aj pri Balkanskej fazuli :-)
Dakujem
Ešte je to aj rýchlo hotové 👍
Jsi rychla, ja mam zatim jen koupene mlete maso! :-)
Tolka pochvala, ani spat nebudem :-), dakujem, som zvedava, ako ti budu chutit. Potom napis, ci si dala aj cesnak.
Dakujem.
Ejha, ty si rychla rota, pekne ich mas, mam z teba radost dievca :-), dufam, ze chutilo.
Chutilo, ale ja som ti hneď od začiatku verila 😅
Chlapci mi vyjedli omáčku a to som dala 400ml bezlaktózovej smotany, inak ozaj riadne zhustne. Teraz som sa vrátila, musím dorobiť. Pozdravujem a ďakujem za recept 😉
To ma tesi, ze si taka veriaca :-))), nemas za co, pekny vecer.
Pekná fotka. :-)
Jasna vec, kazdy si moze prc. prisposobit, ja som sa tiez nedrzala povodneho recepisu.
:-) :-) :-) a nejen prc, ale i rcp ?
no kolka veselost z jedneho preklepu :-)
Potesila si ma, ze si skusila a ze chutilo. Ja kopor nemam rada, ale kto ma, asi moze byt.
Podpnovky nevyzeraju vabne, ale su neskutocne dobre a vyraznej chuti, musela to byt dobrota.