Kurča na spôsob „coq au vin“
Nepotrpím si na drahé suroviny, a tak si s kuracinou veľmi dobre rozumiem. Stačí málo a je vždy iná, zvláštna,...
Mäsové guľôčky s omáčkou (ako z IKEA)
Snažila som sa napodobniť guličky, ktoré som mala veľmi rada, no bohužiaľ nás výrobcovia sklamali....
Focaccia paradajková
Focaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo...
Focaccia farcita (plnený taliansky chlieb)
S dcérou focacciu milujeme na rôzne spôsoby, plnenú, neplnenú či len tak čisté cesto...
Garnáty, scampi, obrie krevety
Este jeden recept odomna, na krevety. Omacka nemusi byt. Ja len ze mi bolo...
Kuracie prsia so špargľovou plnkou v čakanke
Ľahšie zeleninové jedlo s kuracím mäsom, tip na jarné chladnejšie, daždivé dni... Vtedy si...
Perkelt z morčacích žalúdkov
Morka sa počíta k pochúťkam v kuchyni. Kúpila som teraz nie celú morku, len morčacie...
Marocký baklažán
Keď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila...
Jarní závitky zeleninové
Závitky jsou výborné, lehké, rychlé a velmi kreativní. Snadná, nenáročná příprava.
Špagety celozrnné so špenátovým pestom
Milujeme špenát, čerstvé špenátové listy, ktoré používame - konzumujeme pomerne často. Najviac...
Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak sme využili poriadne a jedli s čím sa len dalo. MInulý rok som bola...
Pečené rebierka
Po záplave výborných receptov na rebierka som "musela" rebierka upiecť aj ja... Marinádu si našiel môj zákonitý...
Bravčové v zelenom šate
Listky medvedieho cesnaku poukladame na pracovnu dosku nan rozvozime platky slaniny . Na slaninu medvedi...
Syrové fašírky
Presný názov je Fašírky z ovsenných vločiek. Moja dcéra nemá rada fašírky z mäsa len tieto...
Zemiakovo-bryndzové krokety na bryndzovom bešameli
Zemiaky, bryndza, slanina, neodmysliteľná cibuľka. Ďalšia variácia na jednoduché, ale chutné...
Pizza
Receptov na pizzu je tu veľa, nechcem sa tváriť, že tá moja je úplne najlepšia,...
Pečené kurča ako od maminky
Mám rada kura a na veľa spôsobov. Ale pečené tak, ako ho robievala maminka, ...
Rýchle kuracie steaky
Bylinkovú pastu si pripravíme tak, že maslo rozpustíme a primiešame bylinky a koreniny a necháme stuhnúť, teraz...
Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...
Špenátové gnudi s maslovou paradajkovou omáčkou
Gnudi (ňudy) jsou podobné gnocchi (ňoki), vaří se ale ze syrovátkového sýra. Italské ricotty nebo...
Marinované tofu so šošovicou
Údené tofu marinované v pikantnej marináde nabitej chuťami s hnedou šošovicou a trojfarebnou ryžou.
Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...
Rošáda
Potrebovala som nasýtiť veľa chlapov. Inšpirovala som sa receptami na námornícke mäso ... a tak vznikla...
Hrášková polievka za 5 minút aj pre začiatočníkov
Mrazený hráčok rozdelíme na polovice , jednu dáme variť do 1/2 l vody s vegetou a...
Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...
Špargľový farm sandwich
Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda...