Diviak na kozákoch v čučoriedkovej omáčke fotorecept
Foto: rennatte
Mäsko z diviaka od poľovníka, čučoriedky od kolegynky z Kysúc a hríby vlastnoručne
nazbierané v lesoch Záhoria, už len doladiť správne chute a dobrotka Zobraziť celý popisMäsko z diviaka od poľovníka, čučoriedky od kolegynky z Kysúc a hríby vlastnoručne
nazbierané v lesoch Záhoria, už len doladiť správne chute a dobrotka z lesa je na svete.
Tento môj recept bol 10. 10. 2013 vybraný kuchárom v Dámskom klube
na STV1 a uvarený ako divácky recept. Môžete si ho pozrieť od 00:01:20 min. tu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na hrubšie plátky, rebrá na kúsky, osolíme a potrieme roztlačeným cesnakom, posypeme rascou a necháme odležať
-
2
zatiaľ ideme na hríby :-), ktoré očistíme, umyjeme a nakrájame, krásne vysoké stopky na hrubšie plátky a hlavičky na polovičky
-
3
mäso podlejeme vodou, prikryjeme a dáme piecť, po hodine pečenie otočíme a poukladáme hríby a čučoriedky, aj s trochou čučoriedkovej šťavy,prikryjeme a dopečieme do mäkka
-
4
po upečení mäso preložíme na menší pekáč a šťavu aj s hríbami prelejeme do hrnca
-
5
zahustíme lyžicou múky rozmiešanou vo vode a zjemníme smotanou
-
6
hotovú omáčku nalejeme na mäso,
-
7
podávame s ryžou a kopčekom čučoriedok a troškou šťavy z čučoriedok
Diskusia k receptu