Makové gnocchi s jahodami
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Niet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba aj tvar domáckejšie. Potom už len stačí zabudnúť na Zobraziť celý popisNiet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba aj tvar domáckejšie. Potom už len stačí zabudnúť na klasiku a poddať sa kulinárskemu vzletu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vychladnuté zemiaky rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme. Prepasírujeme ich na kašu. Pridáme dva žĺtky a múku.
- 2
Vypracujeme cesto ako na zemiakovú knedľu, vyformujeme ho rukou do podoby šúľancov, ale hrubších a kratších. Varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- 3
Uvarené gnocchi obalíme v pomletom maku, rozmiešanom s cukrom. Polejeme ich roztopeným maslom, pridáme lístky čerstvej mäty a dozdobíme čerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu