Makové gnocchi s jahodami

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Makové gnocchi s jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba aj tvar domáckejšie. Potom už len stačí zabudnúť na Zobraziť celý popisNiet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba aj tvar domáckejšie. Potom už len stačí zabudnúť na klasiku a poddať sa kulinárskemu vzletu.

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
2 ks
100 g
50 g
100 g
200 g
15 g




Postup

  1. 1

    Vychladnuté zemiaky rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme. Prepasírujeme ich na kašu. Pridáme dva žĺtky a múku.

  2. 2

    Vypracujeme cesto ako na zemiakovú knedľu, vyformujeme ho rukou do podoby šúľancov, ale hrubších a kratších. Varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

  3. 3

    Uvarené gnocchi obalíme v pomletom maku, rozmiešanom s cukrom. Polejeme ich roztopeným maslom, pridáme lístky čerstvej mäty a dozdobíme čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia