Kuracie prsia v smotanovej omáčke so šampiňónmi a šunkou fotorecept
Foto: eviana
U nás veľmi obľúbené jedlo... kiež by boli lesné huby, vtedy nepridávam šunku, len nechám rozvinúť v smotanovej omáčke chuť a vôňu hríbikov... mňam Zobraziť celý popisU nás veľmi obľúbené jedlo... kiež by boli lesné huby, vtedy nepridávam šunku, len nechám rozvinúť v smotanovej omáčke chuť a vôňu hríbikov... mňam :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu z oleja, čerstvo namletého korenia, mletej papriky, soli a solčanky (len 1/2 ČL, druhú polovicu dáme do omáčky)
-
2
Takto namarinové mäso necháme aspoň hodinu pred prípravou odložené v chladničke
-
3
...šampiňony a šunku si nakrájame na malé kúsky
-
4
...na kúsku masla podusíme šampiňóny cca 5-7 minút, pridáme 1/2 ČL solčanky a 1/2 KL čerstvo namletého čierneho korenia, prípadne dochutíme soľou
-
5
...pridáme šunku, necháme 5 minút spolu podusiť
-
6
...podlejeme šľahačkovou smotanou a necháme zredukovať
-
7
...keď nie je čas na zredukovanie omáčky, prípadne jej potrebujeme viac, tak si v 1 dl mlieka rozhabarkujeme 1/2 PL polohrubej múky a týmto omáčku zahustíme aj nadrobíme
-
8
...potom si už len spravíme prílohu - my máme k tomuto najradšej chrumkavé opekané zemiaky a sprudka na rozpálenej panvici osmažíme kuracie prsia - cca 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté. Pod prsia nepridávam žiadny olej, stačí ten z marinády. A fajná papanica je na svete :)
receptík za 5 hviezdičiek.
@redakcia , ďakujem za zaradenie do tlačenej prílohy, veľmi si to vážim :)