Medové bravčové rezne

monika276 - bez fotkymonika276, 8. septembra 2013
Medové bravčové rezne
Foto: monika276

Naša rodina sa toto leto zamilovala do grilovania a vymýšľali sme stále nové marinády. Túto aktivitku sme preniesli aj do klasických nedeľných obedov a Zobraziť celý popisNaša rodina sa toto leto zamilovala do grilovania a vymýšľali sme stále nové marinády. Túto aktivitku sme preniesli aj do klasických nedeľných obedov a pečené mäsko v medovej marináde malo úspech :-)

8
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

8 rezňov
10 - 12 strúčikov
2 ks
Marináda:
3 PL
8 PL
2 PL
1 ČL kopcovitá
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Rezne z krkovičky naklepeme, jemne osolíme a uložíme vedľa seba na vymastený pekáč. Zvrchu potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme pokrájanou cibuľou.

  2. 2

    Suroviny na marinádu si vymiešame, príp. dochutíme podľa ľubovôle a marinádu vylejeme na krkovičku. Dáme piecť prikryté alobalom do vyhriatej rúry na 180 st. Pečieme cca 1,5 hod. Nakoniec som mäso odokryté nechala cca 10 min. zvrchu zapiecť.

  3. 3

    Najlepšie chutí s novými zemiakmi s petržlenovou vňaťkou a uhorkovým šalátom.

Diskusia k receptu

valeri
Dobréé, niečo podobné robím aj ja, ale mäso namarinujem deň vopred.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia