Kuracie stehná na červenom víne fotorecept

mariamkaMariamka, 108 ročná žena, 5. septembra 2013 21:20
Ďalšie jej recepty »

Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept)Foto: mariamka

Je to kombinácia viacerých receptov, viete, že rada vymýšľam :) V konečnom dôsledku vábivá sladkasto-pikantná chuť, niečo z vína, niečo z rajčín, vôňa korenín, ktoré to podčiarknú.. z obyčajného kuriatka vcelku delikátne jedlo.

Suroviny

6 ks
2-3 PL
2 ks
1 ks
1 ks
2 plátky
2 strúčik
4-5 ks
1 ks
1 štipka
štipka
2 ks
1 ks
2 ČL
1 konzerva
3 dl
podľa potreby
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Ja kupujem kuracie štvrte, z ktorých sa dá pohodlne uvariť hlavné jedlo aj polievka. Stehná som vykostila, odkožila, nakrájala na väčšie kúsky, nasolila a nakorenila. Zvyšok som dala do studenej vody pomaly bublať na polievku.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame na kocky dobrú údenú slaninu.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A tiež na drobné kocky čerstvú zeleninu: mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninku dáme roztopiť a pridáme plátok masla.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kuracie kúsky obalíme v hladkej múke a sprudka opražíme zo všetkých strán. Vyberieme na tanier.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do výpeku podľa potreby pridáme olej a vhodíme nakrájanú zeleninu. Restujeme, až mierne zhnedne.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme stehná, lúpané paradajky, šampiňóny, trošku oregana, klinček, štipku škorice, chilli papričku, štipku drvenej rasce, bobkové listy, cesnak na plátky, brusnicový džem (ak máme), podlejeme červeným vínom, vodou podľa potreby, iba tak, aby mäso bolo ponorené, ak treba dosolíme, dokoreníme a dusíme cca 30 minút, to stačí.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver zjemníme plátkom masla. Omáčka má naozaj vynikajúcu chuť, takmer divinovú. Mohla by sa aj mixovať, ale ja som nechcela.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako prílohu sme mali ryžu, na masle som spenila pokrájaný cesnak a nastrúhaný zeler, pridala prepláchnutú ryžu, orestovala, osolila, okorenila a už klasicky dodusila. A ešte šalát, iba jednoduché paradajky, paprika, uhorka, a ako experiment surové šampiňóny, soľ, korenie, ocot alebo citrón, olivový olej.

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Medzitým sa uvarila polievka, vyvarili cestoviny, vymaľované :)

    Kuracie stehná na červenom víne (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist