Rebierko na haluškách fotorecept

miroslat - fotkamiroslat, 6. septembra 2013
Rebierko na haluškách (fotorecept)
Foto: miroslat

Na dnes som dostal od manželky úlohu navariť niečo zo zvyšku karé od nedele a aby to nebol ten klasický trojobal. Tak som sa Zobraziť celý popisNa dnes som dostal od manželky úlohu navariť niečo zo zvyšku karé od nedele a aby to nebol ten klasický trojobal. Tak som sa pohrabal vo svojom archíve receptov a narazil som na jeden, ktorý by mohol zaujať. Už ani netuším, kde som k nemu prišiel, a pravdupovediac, dnes mal u mňa premiéru. Posúďte sami.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
4 strúčiky
100 - 300 g
2 PL
2 PL
Halušky:
600 g
150 g
2 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Karé zľahka naklepať (ja to riešim cez igelitové vrecko opakom príborového noža), okraje narezať, aby sa mäso pri pečení nepokrútilo.

    Rebierko na haluškách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osoliť, okoreniť, potrieť rozotreným cesnakom a pred smažením zľahka poprášiť múkou.

    Rebierko na haluškách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené mäso na oleji osmažiť z oboch strán asi 4-5 minút. Potom poukladať na halušky, ktoré sme si pripravili podľa nasledovného postupu:

    Rebierko na haluškách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    HALUŠKY: Uvarené a vychladnuté zemiaky olúpať a prepasírovať. Do zmesi pridať vajíčka, soľ, múku a maslo. Vymiesiť cesto a vyformovať tenšie valčeky. Z nich nakrájať cca 3cm veľké halušky.

    Rebierko na haluškách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky uvariť v osolenej vode a po vyplávaní nechať odkvapkať, primiešať do nich smotanu a postrúhaný syr. Možno posypať aj Parmezánom - kto má na čo chuť! Misu na zapekanie vytrieť maslom a strúhankou (však to poznáte) a halušky do nej poukladať. Na halušky položiť pripravené karé, poprášiť paprikou a pokryť nakrájanou slaninou.

    Rebierko na haluškách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo vyhriatej rúre (cca 180°C) necháme zapiecť 4 až 5 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Diskusia k receptu

janazjarku
Môže byť to je skoro ako mäso na šúlancoch :-)ja to poznám ja mám korene pri Lučenci .-)
bojar
ak sú toto halušky tak ja som pápež
leomax
@Miroslat , myslím, že Tvoje halušky sú skôr gnocchi. Ale aj tak, dobrý recept, máš u mňa plný počet hviezdičiek.
mariamka
pan Miroslav, ak ste aj tie gnocchi robili sam, tak klobuk dole, moj uvari akekolvek maso, ale co sa tyka muky, asi je alergicky :)) pekny recept, netradicny, a urcite velmi chutny aj syty, vyskusam :)
veraa
mne to tiež nepripadá ako halušky a už vôbec neviem, prečo sa to volá rebierko :)
miroslat
Ďakujem za reakcie a pripomienky. Ten názov "halušky" sa používa bežne - sú to ale zemiakové halušky a nie halušky z múky - nuž použil som tento výraz. Rebierko je slovenské pomenovanie pre cudzie slovo "karé", hoci pripúšťam, že rebierko by malo byť s kosťou ale pre túto úpravu je vhodnejšie bez kosti. A gnocchi - ňoky - noky - halušky alebo kto ako chce, som robil fakt sám a je to hra trpezlivosti. Lepí sa to ako čert :-) Tak asi toľko.
miroslat
pedrobn - ale veď omáčka je na stole, v tom krígli :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia