Foto: miroslat
Na dnes som dostal od manželky úlohu navariť niečo zo zvyšku karé od nedele a aby to nebol ten klasický trojobal. Tak som sa Zobraziť celý popisNa dnes som dostal od manželky úlohu navariť niečo zo zvyšku karé od nedele a aby to nebol ten klasický trojobal. Tak som sa pohrabal vo svojom archíve receptov a narazil som na jeden, ktorý by mohol zaujať. Už ani netuším, kde som k nemu prišiel, a pravdupovediac, dnes mal u mňa premiéru. Posúďte sami.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karé zľahka naklepať (ja to riešim cez igelitové vrecko opakom príborového noža), okraje narezať, aby sa mäso pri pečení nepokrútilo.
-
2
Mäso osoliť, okoreniť, potrieť rozotreným cesnakom a pred smažením zľahka poprášiť múkou.
-
3
Takto pripravené mäso na oleji osmažiť z oboch strán asi 4-5 minút. Potom poukladať na halušky, ktoré sme si pripravili podľa nasledovného postupu:
-
4
HALUŠKY: Uvarené a vychladnuté zemiaky olúpať a prepasírovať. Do zmesi pridať vajíčka, soľ, múku a maslo. Vymiesiť cesto a vyformovať tenšie valčeky. Z nich nakrájať cca 3cm veľké halušky.
-
5
Halušky uvariť v osolenej vode a po vyplávaní nechať odkvapkať, primiešať do nich smotanu a postrúhaný syr. Možno posypať aj Parmezánom - kto má na čo chuť! Misu na zapekanie vytrieť maslom a strúhankou (však to poznáte) a halušky do nej poukladať. Na halušky položiť pripravené karé, poprášiť paprikou a pokryť nakrájanou slaninou.
-
6
Vo vyhriatej rúre (cca 180°C) necháme zapiecť 4 až 5 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
Diskusia k receptu