Foto: emka9
Toto bol môj dnešný obed:P jednoduché, rýchle a chutné jedlo:-)
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si zemiaky, z ktorých následne spravíme zemiakovú kašu.
-
2
Do väčšej misy nastrúhame umytý a surový karfiol. (Niekto karfiol najskôr uvarí, ale podľa mňa je lepší surový).
-
3
Potom si nastrúhame tvrdý syr.
-
4
Do misky s karfiólom pridáme nastrúhaný syr, múku, vajíčka, mlieko, soľ a čierne korenie. Všetko spolu poriadne premiešame.
-
5
Vznikne nám cestíčko.
-
6
Na panvicu s olejom si dáme smažiť placky do zlatista.
-
7
Keď budú placky hotové, podávame ich so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
A hodil by sa mi k tomu este nejaky jogurtovo-bylinkovy "dip".