Tradičné francúzske palacinky

camembert - fotkacamembert, 7. septembra 2013
Tradičné francúzske palacinky
Foto: camembert

Palacinky pochádzajú z Francúzska a tam ich nazývajú "Crêpes". A tu sa môžete zoznámiť s klasickým francúzskym receptom.

15
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
300 ml
250 ml
4 ks
4 ks
6 PL
1/4 PL




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie (okrem oleja) spolu zmiešame, ja k tomu používam elektrický šľahač. Cesto necháme v chladničke 15 minút odležať.

  2. 2

    Do rozpálenej palacinkovej panvice dáme približne 1 polievkovú lyžicu oleja (nebojte sa nieje to veľa) a vlejeme naberačku cesta. Po upečení spodnej strany palacinku otočíme. To je všetko.

Diskusia k receptu

jozka2
camembert,je tu spusta palaciniek ale take krasne ako tvoje nevidim a su nadychane ,toto su palacinky prave.
jerica
Vynikajúce , aj keď budú snehové gule padať z neba, ešte dnes ich narobím. :-), ale z polovičnej dávky :-)
dandika1
@camembert ,napiekla som hodne palaciniek a neboli zle,ale tie Tvoe su bobasticke ukladam a po sviatkoch peciem ,su nadherne a,urcite aj chutne si sikovny....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia