Foto: camembert
Palacinky pochádzajú z Francúzska a tam ich nazývajú "Crêpes". A tu sa môžete zoznámiť s klasickým francúzskym receptom.
15
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky ingrediencie (okrem oleja) spolu zmiešame, ja k tomu používam elektrický šľahač. Cesto necháme v chladničke 15 minút odležať.
- 2
Do rozpálenej palacinkovej panvice dáme približne 1 polievkovú lyžicu oleja (nebojte sa nieje to veľa) a vlejeme naberačku cesta. Po upečení spodnej strany palacinku otočíme. To je všetko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/crpes-podla-julie-child/44160-r...