Bylinkové morčacie prsia s pečeným feniklom fotorecept
Foto: caterina
Ked sa nam zaziada lahka, ale vydatna vecera, morcacie resp. kuracie prsia su vzdy dobrou volbou. Tentokrat som ich pripravila s pecenym feniklom, ktory Zobraziť celý popisKed sa nam zaziada lahka, ale vydatna vecera, morcacie resp. kuracie prsia su vzdy dobrou volbou. Tentokrat som ich pripravila s pecenym feniklom, ktory napomaha traveniu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na pripravu tohto receptu potrebujeme morcacie prsia, bylinky (tentokrat som pouzila cerstve, ale rovnako dobre posluzia aj susene - salvia, bobkovy list, tymian a petrzlenova vnat), cesnak, cierne korenie, fenikel a citronovu stavu (pre tych, ktori ju maju radi).
-
2
Cerstve bylinky si nasekame nadrobno
-
3
Pripravime marinadu...olej, bylinky, pretlaceny cesnak, trocha soli, pripadne citronova stava
-
4
Morcacie prsia obalime v marinade a nechame odlezat v chladnicke minimalne hodinu (cim dlhsie, tym viac maso nasiakne bylinkovu chut - ale aj po hodine je velmi chutne)
-
5
Kym maso odpociva, fenikel si ocistime a najkrajame na kolieska.
-
6
Ruru predhrejeme na 200 stupnov, fenikel dame do olejom vymastenej zapekacej nadoby, ochutime mletym ciernym korenim, solou a pokvapkame olivovym olejom.
-
7
Dobre premiesame, prekryjeme alobalom a vlozime do rury. Prvych 20 minut som to piekla pri 200 stupnoch, dalsich 30 pri 180tich a fenikel som odkryla 20 minut pred dopecenim.
-
8
Fenikel po dopeceni...
-
9
Na panvici si rozpalime trocha olivoveho oleja
-
10
Pridame marinovane morcacie prsia a prepecieme z obidvoch stran
-
11
Pridame zvysok marinady, prepecieme a mozme podavat
-
12
Cerstvy salat sa hodi...tentokrat grecky, aj s fetou
Diskusia k receptu