Kuracie rolády so šalviou a anglickou slaninou

monique - fotkamonique, 10. septembra 2013
Kuracie rolády so šalviou a anglickou slaninou
Foto: monique

Inšpirovala ma večera v hoteli, kde som bola ubytovaná cez leto. Mali sme kuracie rolády s anglickou slaninou, no najviac ma prekvapila chuť pre Zobraziť celý popisInšpirovala ma večera v hoteli, kde som bola ubytovaná cez leto. Mali sme kuracie rolády s anglickou slaninou, no najviac ma prekvapila chuť pre mňa neznámej bylinky. Nikdy som nič podobné nejedla. Po mojej pochvale kuchárovi za výbornú večeru mi prezradil o akú bylinku ide. Ak máte chuť na zmenu a vyskúšať netypickú chuť kuracích pŕs, rozhodne vyskúšajte tento recept!

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
120 g
Príloha:
 (mrkva, zelené fazuľky, karfiol, brokolica)
35 ks
Šalát:
1 ks
1 ks
1 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme a očistíme. Nakrájame ich po dĺžke na šírku približnú anglickej slanine. Trochu vyklepeme, osolíme a okoreníme. Mne zo 700 g pŕs vyšlo 12 ks takýchto rezňov.

  2. 2

    Čerstvú šalviu (najlepšie z vlastného kvetináča :) ), si natrháme a umyjeme. Ja som použila približne 32 lístkov, ale je to individuálne. Ukladáme na kuracie prsia tiež po dĺžke. Na menšie kúsky 2 lístky, na väčšie 3. Nakoniec na to položíme plátok anglickej slaniny (tých 120g bolo presne 12 ks..asi v obchode teta predavačka vedela, koľko ks budem potrebovať :D) a zatočíme do rolády. Aby nám to držalo, cez stred to prepichneme špáradlom.

  3. 3

    Poukladáme do pekáča, podlejeme pohárom vody a prikryjeme alobalom. Pod alobalom to pečieme cca 30 minúť pri teplote 200 stupňov. Po pol hodine dáme alobal preč a pečieme ešte cca 15 minút do zlatista.

  4. 4

    Celé zemiačky si poriadne umyjeme v šupke, potom prekrojíme na polovicu, poukladáme na plech a osolíme. Ja som ich piekla súčasne v trúbe aj s mäsom na 200 stupňoch približne tú pol hodinku (treba kontrolovať).

  5. 5

    Zatiaľ čo sa nám všetko pečie si pripravíme zeleninu. Všetko poriadne umyjeme. Mrkvu si nakrájame na kolieska, karfiol a brokolicu si rozdelíme na menšie ružičky. Zelené fazuľky dávam celé. Všetko dáme do hrnca, podlejeme cca 100 ml vody a dusíme. Ja som spravila túto zeleninu bez soli a korenín, len takú prírodnú. Dusíme 15 minút do zmäknutia. My ju máme radi chrumkavú, preto ju dusím len 8-10 min..zachová si viac vitamínov. (Nepoužila som celý karfiol ani brokolicu, len som si očistila pár ružičiek a zmiešala s ostatnou zeleninou na zmes.. je len na Vás, aké množstvo zeleniny si k tomu pripravíte.)

  6. 6

    Šalát: Zeleninu si umyjeme a očistíme. Mrkvu prerežeme napoly a nakrájame na polkolieska. Uhorku nakrájame na štvrtiny. Papriku a rajčiny na menšie kocky. Pridáme tiež nadrobno nakrájanú mozarellu light. Polejeme olivovým olejom, pridáme bazalku (kto má môže nakrájať čerstvú), poriadne premiešame a necháme odležať.

  7. 7

    Keď máme všetko hotové servírujeme na tanier podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť! :) Do prípravy naľavo som uviedla orientačný čas 30 min, ale tu máte podrobnejší rozpis, pre lepšiu predstavu. Príprava mäsa cca 15 min, zemiakov 5 min, zeleniny 10 min. Dusenie zeleniny cca 15 min. Príprava šalátu 5-10 min. Pečenie mäsa cca 45 min, zemiakov cca 30 min - kto môže piecť súčasne má výhodu a ušetrený čas.

Diskusia k receptu

mariamka
kuracie prsia robim casto, a so salviou mozu byt naozaj zaujimave, paci sa mi aj originalny povod tohto receptu :)
frezia
Velmi pekny recept,krasne naservirovany. Urcite vyskusam,ale mäsko budem piect len polovicu tu uvedeneho casu.
monique
@mariamka Som rada, že sa páči :)
@frezia Ďakujem za pochvalu. Určite vyskúšajte, dĺžka pečenia je viac menej individuálna..:) ako komu vyhovuje.