Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou

sestricka126 - fotkasestricka126, 7. septembra 2013

Jedna z dalsich norskych specialit.Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne mnozstvo bielej omacky,ale hned sa to vylepsilo Chuti Zobraziť celý popisJedna z dalsich norskych specialit.Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne mnozstvo bielej omacky,ale hned sa to vylepsilo Chuti to skvele,a nie je to vobec zlozite :-) Tak hor sa do pripravy tohto skveleho bezmesiteho jedla -hrube chyby si nevsimajte,norska klavesnica :-D

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Biela omáčka:
3 - 4 PL
3 PL
600 - 800 ml
1/2 ČL
2 PL
1/4 ČL
Plnka:
3 dl
100 g (alebo čerstvý)
450 g (alebo iná ryba bez kosti)
1/2 ČL
1/4 ČL
2 ks
150 -200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvarime,v osolenej vriacej vode najlepsie su kolienka.Tresku si trosku osolime a opecieme ju na masle.Vypek z ryby mozme pouzit ak pouzijeme mrazeny hrasok tak na tom vypeku ho udusime,alebo opecieme na miernom plameni. Vyhrejeme si trubu na 200C.

  2. 2

    Priprava omacky: Maslo si rozpustime a pridame muku.Spolu osmazime a prilievame mlieko,osolime okorenime a varime cca 5min,Omacky musi byt dostatok a nesmie byt prilis husta. Nechame vychladnut.

  3. 3

    Scedene a vychladnute cestoviny dame do velkej misy,pridame rozobratu rybu a vychladnuty hrasok.Do vychladnutej omacky vmiesame opatrne po jednom zltku a potom celu omacky vlejeme na cestoviny.Z bielkov si vyslahame tuhy sneh a opatrne vmiesame do celej masy.

    Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu misu vymastime maslom a dame do nej z misy masu.Posypeme struhanym syrom a struhankou,a dame piect do truby na strednej priecke na 40min. Dobru chut :-)

    Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou - obrázok 4

Diskusia k receptu

strelka
Vsetko, co ide do toho, mame radi, a preto malo toto jedlo uspech aj u manzela aj u priebercivych deti. Zmizol cely pekac na posedenie. Budem to urcite robievat. Je to jednoduche a velmi chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia