Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou
Foto: sestricka126
Jedna z dalsich norskych specialit.Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne mnozstvo bielej omacky,ale hned sa to vylepsilo Chuti Zobraziť celý popisJedna z dalsich norskych specialit.Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne mnozstvo bielej omacky,ale hned sa to vylepsilo Chuti to skvele,a nie je to vobec zlozite :-) Tak hor sa do pripravy tohto skveleho bezmesiteho jedla -hrube chyby si nevsimajte,norska klavesnica :-D
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Biela omáčka: | |
3 - 4 PL |
|
3 PL |
|
600 - 800 ml |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
1/4 ČL |
|
Plnka: | |
3 dl |
|
100 g (alebo čerstvý) |
|
450 g (alebo iná ryba bez kosti) |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
2 ks |
|
150 -200 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvarime,v osolenej vriacej vode najlepsie su kolienka.Tresku si trosku osolime a opecieme ju na masle.Vypek z ryby mozme pouzit ak pouzijeme mrazeny hrasok tak na tom vypeku ho udusime,alebo opecieme na miernom plameni. Vyhrejeme si trubu na 200C.
- 2
Priprava omacky: Maslo si rozpustime a pridame muku.Spolu osmazime a prilievame mlieko,osolime okorenime a varime cca 5min,Omacky musi byt dostatok a nesmie byt prilis husta. Nechame vychladnut.
- 3
Scedene a vychladnute cestoviny dame do velkej misy,pridame rozobratu rybu a vychladnuty hrasok.Do vychladnutej omacky vmiesame opatrne po jednom zltku a potom celu omacky vlejeme na cestoviny.Z bielkov si vyslahame tuhy sneh a opatrne vmiesame do celej masy.
- 4
Zapekaciu misu vymastime maslom a dame do nej z misy masu.Posypeme struhanym syrom a struhankou,a dame piect do truby na strednej priecke na 40min. Dobru chut :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu