Foto: nadasky
je to rýchla a jednoduchá príprava, do hodinky sú hotové! Cesto bez zemiakov!!!
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 95 °C
na 95 °C
Postup
-
1
muka,vajíčko ,voda štipka soli -urobíme si cesto a rozdelíme na dve časti.
-
2
Vytvarujeme si valec o priemere 4 až 5 cm a odkrajujeme sneho asi 1cm kolečka
-
3
kolečko roztlačíme ,položime slivku -ja slivky vykôskovavam- zatvoríme a vyformujeme guľku.
-
4
A takto pokračujeme pokial mame cesto,potom ich dame do vriecej vody povariťcca 10 až 15 min .pokial nevyplávajú na hladinu,nechame vychladnúť a dáme do mraziaka.Ja ich dávam po 10 kusov. A ked je chuť stačí ich vytiahnuť dať do mikrovlnky ,opražiť struhanku,pomlieť mak,orechy,poliať maslom atd.a može sa papať
mňa suseda naučila "zabárané" cesto..múka-horúca voda alebo mlieko + lyžica masti-bez vajca..je perfektné,mäkučké,rýchle...už roky robím tak..prečo by muselo byť zemiakové alebo odpaľované..možností je viac..medzi nimi aj táto-čo pridal @Nadasky..hlavne- že sú chutné...:-)
Ved preto sme tu ,že vymýšlame a skúšame a nebudeme kritizovať,ved všetko už bolo vymyslené.Niekto ma rád zložitý recept a niekto jednoduchý o tom toje !!! Dakujem dámy .Všetko dobré.
Zdravím ťa kamarát nadasky.Odskúšal som tvoje jedlo :slivkové gule.Ja som do nich dával višne a spravil som k tomu aj višňovú omáčku.
Ďakujem za super rýchli recept keďže som mal dnes ,,nestíhačkový´´ deň prišiel mi vhod.Prajem ti všetko dobré.