Bravčové medailónky Orly
Čiže bravčová panenka vypražená v jemnom cestíčku z vajca, vína, múky a smotany. Podávaná...
Laň na pomarančoch s čučoriedkami
Dostala som darček od horára k narodeninám... jelenie a lanie mäsko... potešila som sa veľmi, lebo...
Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...
Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou
Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je...
Banánové palacinky - lievance
Hľadala som alternatívu ako si urobiť zdravé palacinky ale nenašla som nič čo mi vyhovuje tak som...
Husacie stehno na ananáse
Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku... tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali...
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Pečené zdravé kuracie stehienka
Tento recept som si naplácala dnes v piatok, len tak na rýchlo. Je to známa...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Lyžičkové karé
Mäso nakrájame na rezne naklepeme, pripravíme si zmes všetky suroviny zmiešame, rezne potrieme s oboch strán zyšok...
Hamburger a fašírka
Hamburger je vlastne z mletého masa aké sa používa aj pri výrobe fašírok. Takže dnes si vyhotovíme...
Jablkovo-krupicové halušky s makom
Už som tu postrehla halušky s makom, ale ani jedny nie sú také, aké som...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Slivkový lekvár
V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto...
Lúsky s karfiolom na strúhanke
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...
Pletený bič
Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné...
Paprikáš z králika
Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik, tak tentoraz som ho spravil takto.
Perkelt z kuracích žalúdkov
Tiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, ...
Cícerové fašírky
Chcela som jesť na obed niečo ľahké a zeleninové, tak vzniklo toto:)
Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny
Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, ...
Zemiakové karí
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".
Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...
Zapekaná plnená cuketa
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali...
Cviklové pyré s opečenou mozzarellou v slaninke
Kolegyňa mi priniesla 10 litrové vedro cvikli, tak sa zaváralo a z nezavarených končekov som vyskúšala...