Chrumkavé kúsky mäsa
Ak máte chuť na rezeň, no nechce sa vám vyprážať, tak treba rozohriať rúru a...
Bravčová podbrušinka plnená lečom s klobásou
Dnešný sviatočný deň som chcela potešiť lahodnou podbrušinkou, ktorú som teraz urobila podľa sezóny, takže...
Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée
Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila...
Cesnakové šampiňóny
Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku...
Zemiaky s tofu
Stara ludova mudrost hovori , , Ludia odjakziva vedia, zemiaky sa neprejedia , , ....
Kuracie inšpirované Šuei-ču-žou
Prišiel mi mailom recept, tak som skúsila s menšími úpravami, takže sa netvárim, že...
Raciovka - žemľovka nežemľovka
Kto by nepoznal chutnú žemľovku? Aj ja ju mám rada, ale rožky som nahradila racio chlebíkmi...
Bravčové rebierko s ružičkovým kelom
Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli... veľmi chutný obed.
Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...
Hokkaidovo-hlivový guláš
Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma...
Dusené kráľovské trúby
V obchode som „zakopol“ o mne neznámy druh húb, ktorý ma zaujal svojim tvarom. Predávali...
Jemný jelení biftek (fotopostup)
Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj... delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice....
Cestoviny s nivovou omáčkou a kuracinou
Tento recept som si vymyslela sama. Máme radi cestovinu, aj nivu a samozrejme aj mäso....
Karbonátky z tekvice hokaido
je sezóna tekvíc, na záhrade sa nám ich urodilo dosť a tak sú na našom stole...
Cícerová polievka s mletým mäsom
S touto polievkou som sa stretol davnejsie v Mexiku. Prisposobil som ju svojim potrebam. Striadavo...
Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau
V celom Rakúsku a v nemecky hovoriacich krajinách sú veľmi obľúbené syrové halušky, nazývané ako Kasnocken,...
Perky
Moja starká nám toto jednoduché a chutné jedlo robievala dosť často. Moja dcérka ho dnes papala prvý...
Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...
Krupicový zemiakový šterc
Dnes som listovala v zošite mojej dobrej mamičky, do ktorého si zapisovala staré dobré osvedčené recepty...
Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou
Nedávno ma v kuchyni prepadla kreatívna chvíľka a vzhľadom k tomu, že sa mi po byte...
Kuracie rolky s prosciuttom a syrom
Proscuitto dodá kuraciemu mäsku príjemnú lahodnú chuť, syr po zapečení vytvorí chrumkavú kôrku a syrovú omáčku...
Rýchla brokolicová polievka
Postup úplne prostý, každému zrejme jasný už po prečítaní surovín :) Na masle restujeme cibuľu a pridáme...
Zemiakovo-tekvicové placky s kukuričným škrobom
Našla som tu jeden recept od Sandry na zemiakové placky bez vajíčok a namiesto múky škrobovú múčku,...
Žemľovka
Toto je ten najjednoduchší recept na žemľovku aký existuje. Bola u nás vnučka a keď som...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...
Rezne z krkovičky dusené na cesnaku
Iste mi dáte za pravdu, že je to bežné, ale veľmi chutné jedlo.
Zmes na špagety
Cibuľu pokrájame na drobno, opražíme, pridáme paradajkový pretlak, roztlačíme cesnak, pokrájané tofu...