Jelení chrbát s hríbovým kuskusom
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 29. marca 2015
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 29. marca 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme od blán a tuku. Kuskus uvaríme v slanej vode alebo vo vývare domäkka. Šampiňóny nasekáme na malé kocky, speníme na masle a dochutíme soľou, korením a tymianom.
- 2
K šampiňónom pridáme uvarený kuskus a premiešame. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán, osolíme, pridáme ružové korenie a dáme upiecť do rúry predhriatej na 110 °C na požadovaný stupeň prepečenia.
- 3
Lekvárové demi glace pripravíme tak, že lek-vár pridáme do výpeku, zalejeme vývarom a zredukujeme. Na záver zahustíme studeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu