Jelení chrbát s hríbovým kuskusom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 29. marca 2015
Jelení chrbát s hríbovým kuskusom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
600 g
250 g
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme od blán a tuku. Kuskus uvaríme v slanej vode alebo vo vývare domäkka. Šampiňóny nasekáme na malé kocky, speníme na masle a dochutíme soľou, korením a tymianom.

  2. 2

    K šampiňónom pridáme uvarený kuskus a premiešame. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán, osolíme, pridáme ružové korenie a dáme upiecť do rúry predhriatej na 110 °C na požadovaný stupeň prepečenia.

  3. 3

    Lekvárové demi glace pripravíme tak, že lek-vár pridáme do výpeku, zalejeme vývarom a zredukujeme. Na záver zahustíme studeným maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia