Špenátové palacinky ako rezeň

cezar - fotkacezar, 31. marca 2015
Špenátové palacinky ako rezeň
Foto: cezar

Nie je to nič neobvyklé. Obyčajné slané, špenátové - plnené palacinky, obalené ako rezeň. Určite sa fantázii medze nekladú a každý si môže recept prispôsobiť podľa vlastných predstáv a chute.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
 listový (mrazený alebo pretlak)
podľa potreby 1 ks
 čerstvé (alebo sterilizované)
 strúhaný
 na trojobal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si slané palacinkové cesto, do ktorého vmiešame špenát. Či už listový, mrazený a nasekaný, alebo ako pretlak. A nezabudnime prepasírovať strúčik cesnaku pre vôňu. Samozrejme trochu osolíme.

    Špenátové palacinky ako rezeň - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú palacinky hotové, naplníme ich šunkou, šampiňónmi, vložíme prípadne párok a posypeme postrúhaným syrom. Je potrebné ich kvalitne zatočiť, aby nám pri vysmážaní nevytieklo to najlepšie.

    Špenátové palacinky ako rezeň - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec ich obalíme v trojobale a vysmažíme. Čo dodať. A je to.

Diskusia k receptu

izabella929
skvelé palacinky..) robievam ich, najradšej do nich plním mleté mäská ,ktoré mi zvýšia z nedeľného obedu..
cezar
Tiež dobrý typ. U nás ide mleté (domáce) mäsko na veľa spôsobov.
klukodvody
Toto je výborné jídlo .Mívali jsme to na jídeláku ale plněné mletým masem spíš haší a ten špenát byl jako příloha a brambor .Dávám za připomenutí hvězdičky .Jen pro zajímavost jmenovalo se to takto :
"Smažené rizolety se špenátem ,vařený brambor ,maštěné máslem"
a ještě cena byla 5.20 Kč
To je jen nostalgie .
zuzkacho
Ach tie krásne české názvy jedál mojej mladosti, keď som študovala v Prahe...rizolety...úžasné
A ten recept je famozny, len pozerať recepty o 22.15 je veľmi nebezpečné, ďakujem za inšpiraciu
zolik
tak ja toto jedlo nepoznam a ja ho musim spoznat! tak uz je v kk za 5. sa mi napad velmo paci.
smejkad
ked ja tak nerada obalujem :-(((
a take musia byt dobreee :-(((
motyka
doposiaľ som to robila len z obyčajného palacinkového cesta. Teraz budem vylepšovať špenátom, medvedím cesnakom a možno aj iným zeleným..... Ďakujem za výbornú inšpiráciu a hviezdičkujem 5*.
cezar
Vďaka všetkým za pozitívne komentáre. Tiež nerád obaľujem, ale ten výsledný efekt spokojnosti stravníkov to nahradí.
luss44
dávam si podobné k obedu pod názvom rizoletky, plnené kuracím mäsom, šampiňonmi a syrom, bránim sa vysmážanému ale tomuto neodolám.
relaxx1
Ako by som ich mohla zatočiť tak aby sa mi nerozpadli? Môžem aj prepichnúť sparatkom? Ako začiatočníčka nemám veľa skúseností s Takýmto typom jedla. Ďakujem za všetky Rady.