Fazuľa na mexický spôsob

ketlin - bez fotkyketlin, 30. marca 2015

Toto jedlo je vhodné na rýchle a nevšedné pohostenie návštev, no môže byť samozrejme aj k obedu či inej príležitosti

4
porcie
100 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Najprv si na oleji opečieme na kocky nakrájané kuracie mäsko aby chytilo zlatistú farbu a okoreníme (dala som soľ a korenie a bohate stačilo ale každý podľa chuti). Potom pridáme fazuľu (predtým namočenú cca 10h). Zalejeme vodou a pridáme dve kocky bujónu. Varíme pokiaľ nie je fazuľa hotová.

  2. 2

    Necháme odpariť vodu a pridáme lečo a ďalej varíme kým sa takmer úplne nerozvarí. Pred koncom varenia dochutíme kečupom a chilli omáčkou alebo papričkou opäť podľa vlastnej chuti. Nakoniec dokoreníme podľa seba a pridáme kukuricu.

  3. 3

    Nedala som množstvo kedže varím od oka a je na vás čoho prevahu chcete mať (väčšina však celý sáčok alebo konzerva). Fotky som nestihla urobiť, kedže som nečakala taký úspech a všetko sa zjedlo. :) dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia