Toto jedlo je vhodné na rýchle a nevšedné pohostenie návštev, no môže byť samozrejme aj k obedu či inej príležitosti
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si na oleji opečieme na kocky nakrájané kuracie mäsko aby chytilo zlatistú farbu a okoreníme (dala som soľ a korenie a bohate stačilo ale každý podľa chuti). Potom pridáme fazuľu (predtým namočenú cca 10h). Zalejeme vodou a pridáme dve kocky bujónu. Varíme pokiaľ nie je fazuľa hotová.
- 2
Necháme odpariť vodu a pridáme lečo a ďalej varíme kým sa takmer úplne nerozvarí. Pred koncom varenia dochutíme kečupom a chilli omáčkou alebo papričkou opäť podľa vlastnej chuti. Nakoniec dokoreníme podľa seba a pridáme kukuricu.
- 3
Nedala som množstvo kedže varím od oka a je na vás čoho prevahu chcete mať (väčšina však celý sáčok alebo konzerva). Fotky som nestihla urobiť, kedže som nečakala taký úspech a všetko sa zjedlo. :) dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu