Panenka so zemiakovými bochníkmi
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 29. marca 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Patrím k vyznávačom hesla: rýchlo, zdravo, chutne. Ale vždy dodávam – a s fantáziou. Rád totiž kombinujem chute. Je škoda, ak by minútka vo Zobraziť celý popisPatrím k vyznávačom hesla: rýchlo, zdravo, chutne. Ale vždy dodávam – a s fantáziou. Rád totiž kombinujem chute. Je škoda, ak by minútka vo vašej kuchyni znamenala len obligátne soté.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na porcie, opečieme zo všetkých strán, dochutíme soľou, korením a obalíme v žĺtku a posekaných lieskovcoch.
- 2
Mäso dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 °C doružova. Očistené zemiaky postrúhame nahrubo, osolíme, pridáme bielky, majorán a strúhanku a vypražíme na panvici na dolky alebo na ľubovoľnej panvici chrumkavé rösti.
- 3
Do panvice, kde sme opekali mäso, pridáme kakao, cukor a podlejeme vývarom, môžeme pridať aj bylinky, nakoniec zahustíme studeným maslom a ihneď odstavíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu