Panenka so zemiakovými bochníkmi

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 29. marca 2015
Panenka so zemiakovými bochníkmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Patrím k vyznávačom hesla: rýchlo, zdravo, chutne. Ale vždy dodávam – a s fantáziou. Rád totiž kombinujem chute. Je škoda, ak by minútka vo Zobraziť celý popisPatrím k vyznávačom hesla: rýchlo, zdravo, chutne. Ale vždy dodávam – a s fantáziou. Rád totiž kombinujem chute. Je škoda, ak by minútka vo vašej kuchyni znamenala len obligátne soté.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

600 g
100 g
2 ks
100 g
1 kg
1 PL
150 g
2 PL
1 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na porcie, opečieme zo všetkých strán, dochutíme soľou, korením a obalíme v žĺtku a posekaných lieskovcoch.

  2. 2

    Mäso dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 °C doružova. Očistené zemiaky postrúhame nahrubo, osolíme, pridáme bielky, majorán a strúhanku a vypražíme na panvici na dolky alebo na ľubovoľnej panvici chrumkavé rösti.

  3. 3

    Do panvice, kde sme opekali mäso, pridáme kakao, cukor a podlejeme vývarom, môžeme pridať aj bylinky, nakoniec zahustíme studeným maslom a ihneď odstavíme.

Diskusia k receptu

slavkabis
ja by som do sladkého nešla v recepte, ale tie zemiakové bochníky isto vyskúšam :) Ďakujem za recept
evanaaa
Ozaj zaujímavé s tým kakaovým prelivom, ten by som určite vynechala. To ostatné však stojí za vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia