Losos na zemiakovom hniezde s pórom

izabella929 - fotkaizabella929, 30. marca 2015

Veľmi rýchle a chutné jedlo..

1
porcia
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g filet
20 g
1 ks menší
2 ks
podľa chuti
 strúhaný čerstvý
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Panvicu som potrela roztopeným maslom a uložila som na ňu plátky lososa..nechala som pomaly opekať z jednej a potom aj z druhej strany..opečeného lososa som vyložila na tanier a do výpeku som pridala lyžičku horčice a pridala som vo vode rozmiešaný kukuričný škrob..omáčku som osolila, okorenila, pridala zázvor,muškátový oriešok, korenie a nechala som pomaly variť.. druhú panvicu som potrela roztopeným maslom a pridala som pór pokrájaný na rezance..pór som nechala pomaly restovať, podliala som ho zeleninovým vývarom, osolila, okorenila a pridala strúhaný muškátový oriešok..občas som pomiešala a nechala som celkom tekutinu odpariť..hotový pór som uložila na tanier..ošúpala som dva veľké zemiaky ,na najväčších dierkach som postrúhala..na panvicu som dala zbytok masla a zo strúhaných zemiakov som urobila hniezdo..opiekla z jednej aj z druhej strany..osolila , okorenila..hotové jedlo som uložila na tanier...na spodok som uložila zemiakové hniezdo, na to som uložila časť pórových rezancov, uložila som opečeného lososa, poliala som ho omáčkou a na vrch som uložila zbytok pórových rezancov..ozdobila som petržlenovou vňaťkou...prajem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

terinka55
Aj oku lahodiace, krásne servírovanie a určite fantastická chuť!
motyka
určite je to vynikajúce. Por milujeme na všetky spôsoby, takže ešte vyzdvihne chuť lososa. KK*****.
tatranka
Zaujímavý recept.Lososa máme radi a určite stoji v rade v mrazničke,takže by som skúsiť mohla.
anina6
samé chutné ingrediencie, veľmi fajné jedlo a samozrejme pekne naservírované Izka.