Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami fotorecept
Foto: hlavnechutne
Toto bola moja prvá žemľovka a vyšla výborne :)
5
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla.
- 2
Rožky nakrájame na kolieska.
- 3
V miske vymiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi namáčame rožky a poukladáme ich tak aby zakryli celé dno zapekacej misy.
- 4
Na ne dáme vrstvu marhuľového kompótu, potom nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.
- 5
Všetko prekryjeme tvarohom a nakoniec poukladáme ďalšiu vrstvu namočených rožkov a prelejeme ich zvyškom mliešnej zmesi.
- 6
Z bielkov si vyšľaháme snehŽemľovku prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180°C na 45 minút. Potom dáme preč alobal, potrieme ju snehom a dáme cca na 15 minút zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu