Foto: pusta
Pridávam další výborný, veľmi chutný, rýchly a ľahký recept zo série mojich receptov pohodlného nedeľného varenia pre záujemcov, ktorý sme mali včera na obed.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g bez kože a kostí |
|
100 g |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
600 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia som umyla, osušila,....
-
2
...pokrájala na rezne, nenaklepala som ich,...
-
3
...z oboch strán som ich osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich chvíľu odpočívať pri izbovej teplote...
-
4
...zatiaľ som pripravila syr Gouda, ktorý máme radi,
-
5
...nastrúhala som ho na jemno,...
-
6
...pripravené kuracie rezne som opražila v panvici na rozohriatom oleji najprv z jednej strany krátko - asi 2 - 3 minúty, ...
-
7
...potom aj z druhej strany rovnako,...
-
8
...hned som ich dala aj s výpekom do pekáčika,...
-
9
...posypala som ich mletou červenou sladkou údenou paprikou,...
-
10
...potrela som ich kyslou smotanou,....
-
11
...posypala nastrúhaným syrom,...
-
12
...obložila zemiakmi pokrájanými na krížalky,....
-
13
...vložila som ich piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov C, piekla som ich, kým sa syr na povrchu nerozpustil a nezapiekol pekne do zlato - žlta asi 10 minút, potom som rezne vybrala, uchovávala v teple a dopiekla som ešte zemiaky.
-
14
Podávala som horúce, rezne sú mäkkučké, šťavnaté vo vnútri a veľmi chutnou syrovou krustou na povrchu, ktorá sa príjemne rozliala na rezňoch z kuracích pŕs a výborne ich ochutila aj s údenou mletou paprikou, sú krásne voňavé, spravila som k nim ľahký osviežujúci paradajkový a osviežujúci hlávkový šalát s citrónovou šťavou, odporúčam vrelo vyskúšať, je to nenáročné a rýchlo hotové chutné ľahké jedlo - Dobrú chuť prajem :)
Mám prosbu: nemôžem dať najprv piecť zemiaky a keď budú spolovice upečené, pridať rezne a dopečú sa spoločne? Aby som ich nemusela udržiavať v teple? Alebo to má tiež svoju úlohu?. Ďakujem.
Postup výborný aj pre začiatočníčky.
je v podstate jedno, ktorý postup zvolíš, mne sa potom ľahšie vyberali zemiaky.
o to vlastne ide, aby aj začiatočníčky vedeli spraviť bez problémov a jednoducho a rýchlo svoj skvelý obed.
tečší ma, že máš rada moje recepty :-)))
dakujem za peknú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*.
chybička sa vloudila :-)
hned opravím.
Pekný deň ti prajem.
dakujem za krásnu pochvalu, za uloženie do kk a za 5*.
dakujem ti za pochvalu a milé prianie k sviatkom :-)
aj ja tebe prajem krásne a pohodové šťastné Veľkonočné sviatky!!!
máš pravdu, áno, je to veľmi chutné, na čas nenáročné a jednouché jedlo :-)
teší ma, že tebe sa páči :-)
áno, spokojne môžeš začať zemiakmi a potom pokračovať pridaním mäska.
dakujem ti za pochvalu.
opravila som.
som rada, že aj môj receptík sa ti páči:-)
dakujem za pochvalu.
som rada, že sa ti môj recept páči. :-)
dakujem za pochvalu receptu, fotiek a popisu, za uloženie do kk a za 5*
veľmi pekne dakujem za pochvalu.