Kačacie pečienky na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. marca 2015

Mali sme ich na obed v sobotu...veľmi chutné pečienky dusené na červenom víne..

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 strúčik
 čerstvý
 na špic noža
1 dl
1/2 PL (z mangalice)
príloha:
 varené




Postup

  1. 1

    Kačacie pečienky som odblanila,umyla..na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a orestovalla...keď bola cibuľa zlatohnedá pridala som pečienky..

    Kačacie pečienky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    podliala som červeným vínom..

    Kačacie pečienky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    osolila, okorenila, postrúhala som zázvor, muškátový oriešok, cesnak a pridala som na špic noža kurkumu..pomaly som dusila a počas dusenia som ešte raz podliala zbytkom červeného vína..

    Kačacie pečienky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa pečienky dusili, ošúpala som si zemiaky a uvarila v osolenej vode..scedila..uložila som ich na taniere, poliala som ich omáčkou, uložila som na zemiaky pečienky..dnes som podávala toto výborné jedlo so zaváranou jelenkou poprehýbanou a so zeleninou, ktorá bola s hubami v pohári..

    Kačacie pečienky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
pekný recept Izka, asi ho využijem na kačaciu pečienku čo čaká v mrazáku. Ďakujem za recept
tassiedevil
Izka, nedráždi ma s tými pečienkami....:) nech si vraví kto čo chce, pre mňa *****
bubaya
Toto je delikatesa, aj recept je výborný. Len neviem v poslednej dobe zohnať kačacie pečienky. Ostatné ingrediencie mám.
evanaaa
@bubaya , kačacie pečienky vídavam často v Bille. Aj mne sa páčia, robievam takto kuracie podobne...všimla som si, Izka, že dosť používaš muškátový orech, kurkumu aj zázvor do jedál, tie prvé už aj ja, a zázvor občas, ale častejšie ako doposiaľ.
izabella929
@tiginko ,aj ja milujem pečienky všetky, hoci viem, že sú nezdravé, ale koľko nezdravého dostávame z iných potravín do tela..takže raz za čas si môžem dovoliť..)@tassiedevil ,mne chutili...)@amelie , si milá, ďakujem pekne.-)@afataga ,boli veru výborné..)@bubaya , nuž najradšej by som pripravovala domáce, no musia byť aj iné dobré...)@evanaaa , inšpirovala ma bavorská kuchyňa a mne sa to strašne páči, že pripravujú jedlá bez masti, olejov iba tak, že pod mäsko potrie panvicu mašlovačkou maslom a takto umožní vychutnať pravú chuť jedla..čo ma zaujalo najviac, používanie čerstvého zázvoru v spojení s cesnakom a muškátový oriešok pridávajú do každého jedla..kurkuma je fantastická a veľmi zdravá..začala som tieto pochutinky pridávať do jedál a som prekvapená ich chuťou..všetko treba pridávať s mierou...a čo ma najviac fascinuje v bavorskej kuchyni sú bylinky, takmer do všetkých jedál sa pridávajú v čerstvom stave a využíva sa sezónna zeleninka..Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
bubaya
Ráno štartujem do billym vďaka za tip, evanaaa. A aj keď je to nezdravé /vrajže/, aspoň je to skvelé jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia