Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou fotorecept
Foto: izabella929
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela a urobila..veľmi vhodné jedlo na Veľký piatok a ešte Zobraziť celý popisNehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela a urobila..veľmi vhodné jedlo na Veľký piatok a ešte aj chutné...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy som rozbila vajce a vymiešala metličkou..pridala som za stáleho miešania horúcu vodu a vymiešala..
-
2
pridala som toľko múky, aby vznilko tuhšie rezancové cesto..
-
3
pridala som jednu lyžicu celého maku..
-
4
všetko som zmiesila a vypracovala hladké cesto, ktoré som nechala 15.min. odpočívať..
-
5
cesto som rozdelila na dve polovice a vyvaľkala na kolesá..
-
6
zrolovala a krájala na širšie rezance..
-
7
čakujú, pokiaľ sa mi začne vrieť v hrnci osolená voda..
-
8
pripravila som si ich na tanier a šupla do vriacej vody...
-
9
keď vyplávali na vrch, scedila som ich...
-
10
na panvicu som dala maslo a nechala som ho roztopiť...scedené rezance som dala na maslo a pomiešala..
-
11
jarnú cibuľku som pokrájala a zmiešala som ju so smotanou...
-
12
už iba uložila na taniere a poprajem vám dobrú chuť...
5 hviezdičiek KK!!!