Koláč s nivou a slaninou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 28. marca 2015
Koláč s nivou a slaninou
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
1 bal
1/2 čl
130 ml
40 g (alebo margarín)
1 ks
Na náplň:
100 - 120 g (Niva)
150 g (napr. anglická)
10 ks
6 pl (na potretie cesta)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme mlieko, maslo alebo margarín a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy.

  2. 2

    Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na kruh o priemere 30 cm a prenesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Okraje dobre pritlačíme k forme.

  3. 3

    Na prípravu náplne syr nastrúhame, slaninu nadrobno nakrájame a paradajky prekrojíme na polovice. Cesto potrieme kečupom, na to pokladieme slaninu, posypeme nivou a poukladáme cherry paradajky. Vložíme do predhriatej rúry a pečenie..

    Elektrická rúra: 180°C
    Teplovzdušná rúra: 160°C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 25 minút

  4. 4

    Po vychladnutí vyberieme koláč z formy a nakrájame ako tortu. Koláč môžeme servírovať teplý aj studený.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Také ľúbime, najmä keby to urobil niekto iný. Ukladám recept. Zaujal. Môže byť niekedy na večeru, alebo aj posedenie s priateľmi.
@redakcia mám len jednu otázočku, prečo je tento rcp zaradený na hlavnej stránke medzi zdravé a diétne, keď je tam prerastená slanina??Ďakujem.