Koláč s nivou a slaninou
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
300 g |
|
1 bal |
|
1/2 čl |
|
130 ml |
|
40 g (alebo margarín) |
|
1 ks |
|
Na náplň: | |
100 - 120 g (Niva) |
|
150 g (napr. anglická) |
|
10 ks |
|
6 pl (na potretie cesta) |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme mlieko, maslo alebo margarín a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy.
- 2
Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na kruh o priemere 30 cm a prenesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Okraje dobre pritlačíme k forme.
- 3
Na prípravu náplne syr nastrúhame, slaninu nadrobno nakrájame a paradajky prekrojíme na polovice. Cesto potrieme kečupom, na to pokladieme slaninu, posypeme nivou a poukladáme cherry paradajky. Vložíme do predhriatej rúry a pečenie.. <br /><br /> Elektrická rúra: 180°C <br /> Teplovzdušná rúra: 160°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút
- 4
Po vychladnutí vyberieme koláč z formy a nakrájame ako tortu. Koláč môžeme servírovať teplý aj studený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu