Cuketové placky s nivovou omáčkou

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 1. apríla 2015
Cuketové placky s nivovou omáčkou
4
porcie
10-15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 ks
4 ks
100 g
200 g
50 g
1 PL
100 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú cuketu nastrúhame nahrubo aj so šupou, pridáme vajíčka, postrúhaný syr, petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením. Zahustíme strúhankou, aby vznikla hustá zmes.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme fašírky a z obidvoch strán ich na panvici osmažíme na oleji. Môžeme ich pripraviť aj na panvici na lievance.

  3. 3

    V hrnčeku zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme postrúhanú nivu a prevaríme. Placky prelejeme nivovou omáčkou a servírujeme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: