Cuketové placky s nivovou omáčkou
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 1. apríla 2015
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 1. apríla 2015
4
porcie
porcie
10-15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú cuketu nastrúhame nahrubo aj so šupou, pridáme vajíčka, postrúhaný syr, petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením. Zahustíme strúhankou, aby vznikla hustá zmes.
- 2
Zo zmesi vytvarujeme fašírky a z obidvoch strán ich na panvici osmažíme na oleji. Môžeme ich pripraviť aj na panvici na lievance.
- 3
V hrnčeku zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme postrúhanú nivu a prevaríme. Placky prelejeme nivovou omáčkou a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu