Perlička na cviklových taliatelách

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 29. marca 2015
Perlička na cviklových taliatelách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
250 g
100 ml
125 g
1 malá viazanička
1 čl
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Cestovinu uvaríme do polomäkka. Cviklu rozmixujeme v mixéri, pridáme olivový olej a dochutíme soľou, korením a cukrom.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici dozlatista opečieme na miernom ohni z oboch strán prsia z perličky, pričom dávame pozor, aby sme prsia nevysušili.

  3. 3

    Bazalku rozmixujeme s creme fraiche alebo kyslou smotanou. Tagliatelle prehrejeme s cviklovým pyré, na tanieri z nich vytvarujeme hniezda, do ktorých položíme prsia z perličky a ozdobíme bylinkami a cream fresh.

Diskusia k receptu

kukulienka71
vyzerá to krásne:-) pri pohľade na recept som si spočiatku myslela, že cesto sa zarobí s cviklou. Ale takto to bude iste chutnejšie. Ukladám, 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia