Foto: petronela282
Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a podarila sa mi. Tak pridavam svoj jednduchy Zobraziť celý popisDnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a podarila sa mi. Tak pridavam svoj jednduchy receptik aj pre zaciatocnikov :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozky som si pokrajala na mesiaciky zaliali ho 20 zltkami. Pridala som ml.maso, sol, peper, vegeta, cesnak, petrz.vnat, kusky z uvarenej sunky, 3 naberacky zo sunkoveho vyvaru. Premiesala som a pridala nie uplne celkom vyslahane 20 bielka (asi 5min.mixerom som slahala). DO misky som si zozmrvila 1 kocku drozdia a zaliala jednou naberackou tepleho vyvaru. Pockala pokial sa drodie rozpusti a pridala som ku plnke a vsetko spolu premiesala a nechala asi 1 hod. kysnut na linke. Vymastila som si z palmarinom a vysypala struhankou babovkovu formu a formu na biskupsky chlebik. Ale lepsie by bolo este do dalsej formy lebo do tych dvoch som to natlacila a dost este vyrastla (podkysla).
- 2
Piekla som na 180°C 90min. Po upeceni som nechala vychladit a vyklopila som. S formy na bis.chlebim mi to vyslo krasne cele vonku a babovkova forma sa mi spodok prilepil preto je na foto nizsia, tak uz v nej piect nebudem. Pozhanam si inu formu :-) Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to drozdie je dobry napad aj na plnenu fasirku vcelku