Foto: afataga
Zas jeden rcp z historickej knihy Čínská kychyně
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V rcp je aj wei-su, ja nedávam. Mäso by sa malo nakrájať spôsobom ŤI-S, t.j. po vlákne rezančeky dlhé 6cm a hrubé 2x2 mm, priznávam, že mne sa to nie celkom podarilo, lebo som mala ten tenký koniec sviečkovice. Mäso som naložila do zmesi vajca a škrobu, v rcp. bola aj soľ, nedala som ju. Nechala som to marinovať cez noc
-
2
Z póru som použila kúsok bielej aj kúsok zelenej časti, pór aj cibuľu mi pokrájal môj pomocník, kápiu som krájala ja, čo aj vidno :-)
-
3
Mäso som vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou, nachystala som si zálievku a ideme na vec: Do woku som dala olej, mäso som osolila a prudko opiekla v rozpálenom olej asi 2 min.
-
4
Pridala som zeleninu a znova rýchlo opiekla zas asi 2 min.
-
5
Zaliala som zálievkou, miešala som ešte asi 1 minútu a je hotovo
-
6
Príloha: jazmínová ryža. Pozn.: strašne ma cukalo pridať chilli, ale snažila som sa dodržať rcp, nakoniec som si drvené pridala na tanieri :-)
@klukodvody pomocnik pochvaleny, narastol o 2cm :-), ano my by sme povedali ze julienne, cinania to volaju inak, chcela som zachovat povodne nazvoslovie
@terinka55 , @leomax dakuje
@zuzanka1367 :-) dakujem, ja som si to vynahradila na tanieri
@frezia varila si to?
@radox1 uhadol si na prvy krat :-)
@izabella929 , @paploska , @dr dakujem
@frezia 68 myslim, ze sa da pouzit aj nejake sladsie dezertne vino, pomocnik dakuje :-)
@renulienka ja som prvy krat skusala z hovadziny a vyslo to, panenak je fajn
@katka78 , @jarunka dakujem
@kecemis asi mame podobne ruky :-)
@cucka , @zolik dakujem
@tiginko pomocnik je moj zakonity, sa vypracoval :-), my mame zlateho retrievera, nie labradora
@pedrobn ja ho moc nemusim
parada, dobre to vyzera, som rada, ze ste si pochutnali, rcp je variabilny, ale to ryzove vino si skus zohnat a dakujem za odozvu a foto