Pekingské mäso fotorecept

afataga - fotkaafataga, 30. marca 2015
Pekingské mäso (fotorecept)
Foto: afataga

Zas jeden rcp z historickej knihy Čínská kychyně

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
1 ks
1/2 ČL
1 ks červená
50 g
1 ks čerstvá
3 PL
Zálievka:
1 ČL
2 PL
1 PL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V rcp je aj wei-su, ja nedávam. Mäso by sa malo nakrájať spôsobom ŤI-S, t.j. po vlákne rezančeky dlhé 6cm a hrubé 2x2 mm, priznávam, že mne sa to nie celkom podarilo, lebo som mala ten tenký koniec sviečkovice. Mäso som naložila do zmesi vajca a škrobu, v rcp. bola aj soľ, nedala som ju. Nechala som to marinovať cez noc

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z póru som použila kúsok bielej aj kúsok zelenej časti, pór aj cibuľu mi pokrájal môj pomocník, kápiu som krájala ja, čo aj vidno :-)

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou, nachystala som si zálievku a ideme na vec: Do woku som dala olej, mäso som osolila a prudko opiekla v rozpálenom olej asi 2 min.

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som zeleninu a znova rýchlo opiekla zas asi 2 min.

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaliala som zálievkou, miešala som ešte asi 1 minútu a je hotovo

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha: jazmínová ryža. Pozn.: strašne ma cukalo pridať chilli, ale snažila som sa dodržať rcp, nakoniec som si drvené pridala na tanieri :-)

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@methi dakujem, mozes pouzit aj nekravu
@klukodvody pomocnik pochvaleny, narastol o 2cm :-), ano my by sme povedali ze julienne, cinania to volaju inak, chcela som zachovat povodne nazvoslovie
@terinka55 , @leomax dakuje
@zuzanka1367 :-) dakujem, ja som si to vynahradila na tanieri
@frezia varila si to?
@radox1 uhadol si na prvy krat :-)
@izabella929 , @paploska , @dr dakujem
@frezia 68 myslim, ze sa da pouzit aj nejake sladsie dezertne vino, pomocnik dakuje :-)
@renulienka ja som prvy krat skusala z hovadziny a vyslo to, panenak je fajn
@katka78 , @jarunka dakujem
@kecemis asi mame podobne ruky :-)
@cucka , @zolik dakujem
Pochval pomocníka za pěknou zeleninu na způsob Julien a ta paprika je také pěkná moc hezký recept myslím úprava a servis a jak říkáš klasika a pokud použiješ správné suroviny tak jako Ty tak už mohu jen vzpomínat .Hvězdičky přidávám .