Pekingské mäso fotorecept

afataga - fotkaafataga, 30. marca 2015
Pekingské mäso (fotorecept)
Foto: afataga

Zas jeden rcp z historickej knihy Čínská kychyně

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
1 ks
1/2 ČL
1 ks červená
50 g
1 ks čerstvá
3 PL
Zálievka:
1 ČL
2 PL
1 PL
1/2 ČL

Postup

  1. 1

    V rcp je aj wei-su, ja nedávam. Mäso by sa malo nakrájať spôsobom ŤI-S, t.j. po vlákne rezančeky dlhé 6cm a hrubé 2x2 mm, priznávam, že mne sa to nie celkom podarilo, lebo som mala ten tenký koniec sviečkovice. Mäso som naložila do zmesi vajca a škrobu, v rcp. bola aj soľ, nedala som ju. Nechala som to marinovať cez noc

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z póru som použila kúsok bielej aj kúsok zelenej časti, pór aj cibuľu mi pokrájal môj pomocník, kápiu som krájala ja, čo aj vidno :-)

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou, nachystala som si zálievku a ideme na vec: Do woku som dala olej, mäso som osolila a prudko opiekla v rozpálenom olej asi 2 min.

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som zeleninu a znova rýchlo opiekla zas asi 2 min.

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaliala som zálievkou, miešala som ešte asi 1 minútu a je hotovo

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha: jazmínová ryža. Pozn.: strašne ma cukalo pridať chilli, ale snažila som sa dodržať rcp, nakoniec som si drvené pridala na tanieri :-)

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klukodvody
Pochval pomocníka za pěknou zeleninu na způsob Julien a ta paprika je také pěkná moc hezký recept myslím úprava a servis a jak říkáš klasika a pokud použiješ správné suroviny tak jako Ty tak už mohu jen vzpomínat .Hvězdičky přidávám .
leomax
@afataga Ty teda vieš narobiť chute! A to ani hladný nemusím byť, hneď by som sa do toho pustil. Je to paráda.
zuzanka1367
Mne by sa to bez chilli u Teba ani nerátalo :) pekné, úvodnými fotkami sa vyrovnáš profesionálom, vždy na to dostanem chuť...
frezia
Ano to je presne podla mojej chuti. Urobim dnes na veceru.
radox1
toto by som si dal.co je to na vrchu,surovy pór?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept aj servírovanie :-)
frezia68
Síce víno ryžové nemám a ani nebude,ale láka ma vyskúšať a už len pre tú pekne krájanú zeleninu máš ***** :-)
kecemis
Pekne a dobre si pripravila. Mne tiez trha ruky za niecim stiplavim. Ale vyriesila si to bravurne. Avsak nema trpezlivost na krajanie masa 2x2 mm. Takze zostanem pri platkoch 6x1x2(cmxcmxmm).
zolik
vidim recept od @afataga a automaticky ocakavam, ze v rozpise bude Chilli! a nebolo ;-) inspirujuci recept a pekne spracovany.
afataga
@methi dakujem, mozes pouzit aj nekravu
@klukodvody pomocnik pochvaleny, narastol o 2cm :-), ano my by sme povedali ze julienne, cinania to volaju inak, chcela som zachovat povodne nazvoslovie
@terinka55 , @leomax dakuje
@zuzanka1367 :-) dakujem, ja som si to vynahradila na tanieri
@frezia varila si to?
@radox1 uhadol si na prvy krat :-)
@izabella929 , @paploska , @dr dakujem
@frezia 68 myslim, ze sa da pouzit aj nejake sladsie dezertne vino, pomocnik dakuje :-)
@renulienka ja som prvy krat skusala z hovadziny a vyslo to, panenak je fajn
@katka78 , @jarunka dakujem
@kecemis asi mame podobne ruky :-)
@cucka , @zolik dakujem
methi
Jasne, u mna kura :) Ved aj to zacina na K.
2010
Pekne, ale mne osobne tam daco stiplave alebo palive chyba -chillli alebo setchuanske korenie -:)
tiginko
ja veľmi rada takéto kuchyne. Ak sa môžem opýtať, kto bol tvoj pomocník? Hádam si nenaučila labradorku tak pekne krájať?
afataga
@2010 aj mne chybalo, preto som si dala na tanieri, nabuduce dam rovno do woku, ale to ma svoju pricinu - ja som tu knihu dostala ako skoro posvatnu relikviu a vzdy som od darkyne do.....a, ze si vzdy nieco zmenim, tak som si povedala, ze aspon jeden rcp urobim presne podla knihy
@tiginko pomocnik je moj zakonity, sa vypracoval :-), my mame zlateho retrievera, nie labradora
tiginko
jejda, prepáč, tak to sa fakt môžem hanbiť, že nepoznám základné psie rasy... ja mám teda fakt rada psíkov, len kedže nie som psíčkar tak si ich mýlim. Rozpoznám tak pudlíkov, jazvečíkov a vlčiakov... Ale na moju obranu: pomýlila ma nejaká varecháčka nedávno, ktorá spomínala tvoju "labradorku", ja to nájdem, aby som sa očistila :-(
tiginko
už som to našla, bol to Táničkin komentár pod tvojím "psím gulášom" :-)
pedrobn
milujem tieto azijske jedla,ja pridavam bud vnať koriandra alebo mlety,krasny recept
violeta
Výborný obed, ďakujem @afataga , miesto kápie, mrkva, ani ryžové víno nemám, vlastne to nebola ani sviečková :), ale aj s náhražkami chutné;)


afataga
@Violeta (12.3.2016 13:53)

parada, dobre to vyzera, som rada, ze ste si pochutnali, rcp je variabilny, ale to ryzove vino si skus zohnat a dakujem za odozvu a foto

Zaujímavé video z archívu TV Varecha