Pekingské mäso fotorecept

afataga - fotkaafataga, 30. marca 2015
Pekingské mäso (fotorecept)
Foto: afataga

Zas jeden rcp z historickej knihy Čínská kychyně

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
1 ks
1/2 ČL
1 ks červená
50 g
1 ks čerstvá
3 PL
Zálievka:
1 ČL
2 PL
1 PL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V rcp je aj wei-su, ja nedávam. Mäso by sa malo nakrájať spôsobom ŤI-S, t.j. po vlákne rezančeky dlhé 6cm a hrubé 2x2 mm, priznávam, že mne sa to nie celkom podarilo, lebo som mala ten tenký koniec sviečkovice. Mäso som naložila do zmesi vajca a škrobu, v rcp. bola aj soľ, nedala som ju. Nechala som to marinovať cez noc

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z póru som použila kúsok bielej aj kúsok zelenej časti, pór aj cibuľu mi pokrájal môj pomocník, kápiu som krájala ja, čo aj vidno :-)

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou, nachystala som si zálievku a ideme na vec: Do woku som dala olej, mäso som osolila a prudko opiekla v rozpálenom olej asi 2 min.

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som zeleninu a znova rýchlo opiekla zas asi 2 min.

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaliala som zálievkou, miešala som ešte asi 1 minútu a je hotovo

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha: jazmínová ryža. Pozn.: strašne ma cukalo pridať chilli, ale snažila som sa dodržať rcp, nakoniec som si drvené pridala na tanieri :-)

    Pekingské mäso (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Pochval pomocníka za pěknou zeleninu na způsob Julien a ta paprika je také pěkná moc hezký recept myslím úprava a servis a jak říkáš klasika a pokud použiješ správné suroviny tak jako Ty tak už mohu jen vzpomínat .Hvězdičky přidávám .
Pekne a dobre si pripravila. Mne tiez trha ruky za niecim stiplavim. Ale vyriesila si to bravurne. Avsak nema trpezlivost na krajanie masa 2x2 mm. Takze zostanem pri platkoch 6x1x2(cmxcmxmm).
@methi dakujem, mozes pouzit aj nekravu
@klukodvody pomocnik pochvaleny, narastol o 2cm :-), ano my by sme povedali ze julienne, cinania to volaju inak, chcela som zachovat povodne nazvoslovie
@terinka55 , @leomax dakuje
@zuzanka1367 :-) dakujem, ja som si to vynahradila na tanieri
@frezia varila si to?
@radox1 uhadol si na prvy krat :-)
@izabella929 , @paploska , @dr dakujem
@frezia 68 myslim, ze sa da pouzit aj nejake sladsie dezertne vino, pomocnik dakuje :-)
@renulienka ja som prvy krat skusala z hovadziny a vyslo to, panenak je fajn
@katka78 , @jarunka dakujem
@kecemis asi mame podobne ruky :-)
@cucka , @zolik dakujem
@2010 aj mne chybalo, preto som si dala na tanieri, nabuduce dam rovno do woku, ale to ma svoju pricinu - ja som tu knihu dostala ako skoro posvatnu relikviu a vzdy som od darkyne do.....a, ze si vzdy nieco zmenim, tak som si povedala, ze aspon jeden rcp urobim presne podla knihy
@tiginko pomocnik je moj zakonity, sa vypracoval :-), my mame zlateho retrievera, nie labradora
jejda, prepáč, tak to sa fakt môžem hanbiť, že nepoznám základné psie rasy... ja mám teda fakt rada psíkov, len kedže nie som psíčkar tak si ich mýlim. Rozpoznám tak pudlíkov, jazvečíkov a vlčiakov... Ale na moju obranu: pomýlila ma nejaká varecháčka nedávno, ktorá spomínala tvoju "labradorku", ja to nájdem, aby som sa očistila :-(

Pridaj komentár k receptu: