Foto: sunnyvinczeova
Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si Zobraziť celý popisKeďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si tohto zeleného zlata. Môžete si dať zmraziť alebo urobiť pesto či už ako naše babičky medicínky. Ja si robím pesto. Používam ho najčastejšie k mäsu, alebo iba tak na chleba. Je to neskutočná pochúťka.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
väčšia hrsť |
|
2 ks stredne veľké |
|
4 hrubšie kolieska |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL granulovaný |
|
podľa chuti |
|
Dressing: | |
250 ml |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Na prípravu mäsa: | |
|
Postup
-
1
Papier na pečenie si natriháme na dlhšie obdĺžniky (2ks) tak aby keď ho dáme na polku bolo kuracie mäso v ňom skryté z oboch strán. Kuracie mäso si prepolíme pozdĺžne, aby jeden steak mal max 1.5 cm hrúbku. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme provensálskym korením a cesnakom PP (podľa potreby). Vložíme ho do papieru na pečenie a hodíme na zohriatu panvicu a pečieme na miernom ohni bez akéhokoľvek tuku. Takisto opečieme z druhej strany. Keď sú upečené, vyberieme a steaky si nakrájame na kocky.
-
2
Rukolu si vložíme do hlbokého taniera, pridáme k nej na polmesiačiky pokrájané paradajky a na štvrtiny uhorky. Na vrch uložíme nakrájané steaky. (ja uhorky nemusím tak si nedávam )
-
3
Do misky si dáme jogurt, medvedie pesto a štipku soli. Premiešame a môžeme lyžicou pridať na šalát podľa chuti. Kto chce môže si ešte postrúhať parmezán. :) Dobrú chuť. :)
-
4
Môj recept na medvedie pesto: Listy medvedieho cesnaku si dáme do mixéra spolu s mandlami olivovým olejom a štipkou soli. Všetko spolu zmixujeme. Uskladňujeme v zaváraneninových pohároch. Pesto by malo byť 2cm od vrchu a vrch pesta zalejeme olivovým olejom. :)
všimla som si, že aj ja mám tu zverejnené oveľa "sivšie" ako na blogu tie isté. Medvedí cesnak mám rada, a ten normálny ešte viac.