Foto: dr
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať (15 minút).
- 2
Do panvice dáme trocha vody (cca 0,5 dcl), vhodíme do nej 3 jemne roztlačené strúčiky cesnaku a necháme prevrieť, aby voda nasiakla cesnakovou chuťou. Potom vložíme porcie lososa, prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút dusiť. Po 5-tich minútach lososa obrátime, prikryjeme a 5 minút ešte dusíme z druhej strany. Voda sa po tomto čase vydusí. Odokryjeme, na lososa uložíme kúsky masla (podľa chuti), vypneme oheň, prikryjeme a necháme zhruba 10 minút "oddychovať", aby sa prepojili všetky chute.
- 3
Ako príloha môžu byť varené zemiaky so soľou a kmínom. Po uvarení zemiaky scedíme, pridáme maslo (na dve porcie zemiakov som dala veľkú polievkovu lyžicu masla), maslo necháme v horúcich zemiakoch rozpustiť a premiešame. Hotové ochutíme ešte nasekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
losos je temer bezchybná surovina..tá jedna chyba:vyššia cena..:-)
a ešte mi berie radosť-že má celý týždeň pršať..a my nemáme záhradku v poriadku..
čert to ber..
:-)
pri stole rečičky "o pôvode druhov" neznášam, no vy ste mali, dúfam, už dojedené a nikto vám chuť nepokazil:)