Dusený maslový losos

dr - fotkadr, 29. marca 2015
Dusený maslový losos
Foto: dr
2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
3 strúčiky
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať (15 minút).

  2. 2

    Do panvice dáme trocha vody (cca 0,5 dcl), vhodíme do nej 3 jemne roztlačené strúčiky cesnaku a necháme prevrieť, aby voda nasiakla cesnakovou chuťou. Potom vložíme porcie lososa, prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút dusiť. Po 5-tich minútach lososa obrátime, prikryjeme a 5 minút ešte dusíme z druhej strany. Voda sa po tomto čase vydusí. Odokryjeme, na lososa uložíme kúsky masla (podľa chuti), vypneme oheň, prikryjeme a necháme zhruba 10 minút "oddychovať", aby sa prepojili všetky chute.

  3. 3

    Ako príloha môžu byť varené zemiaky so soľou a kmínom. Po uvarení zemiaky scedíme, pridáme maslo (na dve porcie zemiakov som dala veľkú polievkovu lyžicu masla), maslo necháme v horúcich zemiakoch rozpustiť a premiešame. Hotové ochutíme ešte nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jednoduchá a chutná úprava, super! Škoda jenom je, že ryby vařené nebo vařené v páře málo kdo vyzkouší, protože se to zdá každému "nic moc"...
2x dr, gabusa
@radost , o tej bezchybnej surovine by som si nebol taký istý ako hovoríš....divý, ulovený z mora, áno, ale nie farmovaný, umelo chovaný.....tu na TAS ich chovajú vo veľkom, trvá dva roky kým narastie....ale čím ich chovajú, to nevieš....potrava pre lososy obsahuje vysoké množstvo chemikálií, postrekov, antibiotiká, dokonca chemikálie, ktoré zintenzívňujú ružovú farbu mäsa...tak ak si myslíte, že zdravo jete, tak ste na veľkom omyle,...práve teraz som o tom čítal, že umelo chovaný losos, patrí medzi prvých 10 potravín, podporujúcich rakovinu....pokiaľ my neveríte, tak si to overte....pokiaľ nie je losos ulovený z mora, tak na to zabudnite...čím skorej tým lepšie....