Foto: lan
Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov ale dobre sa hodí ku kuraciemu mäsu. Zobraziť celý popisDávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov ale dobre sa hodí ku kuraciemu mäsu. Miešam 3 druhy ryže – divoká je z nich najchutnejšia, má orieškovú príchuť. Je pomerne drahá ale netreba jej veľa -stačí hrsť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Namočíme hrozienka do horúcej vody, potom vodu zlejeme a hrozienka prepláchneme. Uvaríme ryžu bez soli a zlejeme prebytočnú vodu.
-
2
Do horúcej uvarenej ryže dáme maslo a premiešame. Pridáme aj hrozienka, kurkumu a škoricu.
- 3
Pre výraznejšie prepojenie chutí môžeme maslo rozpustiť na panvici (mierny plameň) a do neho vsypať postupne kurkumu, škoricu, hrozienka a nakoniec uvarenú ryžu – všetko treba dobre premiešať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu