Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami
Foto: hanusik
Z mojej kuchyne a nápadov. Ľahké pôstne hlavné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
90 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
0,5 dl |
|
0,5 lyžičky |
|
0,5 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
0,25 lyžičky |
|
70 g |
|
0,25 lyžičky |
|
|
|
Halušky: | |
400 g |
|
250 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Sójové kocky, alebo rezance uvaríme v primeranom množstve vody, do ktorej predtým vložíme 1 kocku zeleninového, alebo mäsového bujónu a 1 lyžicu sójovej omáčky. Varíme max. 15 min. a scedíme.
- 2
Perkeltová omáčka: na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme nakrájané paradajky, podlejeme vodou, prisolíme, okoreníme, roztlačíme 3 strúčiky cesnaku. Postupne pridáme kurkumu, oregano, hubový prášok a chilli korenie. Po 15 min. dusenia vychladiť a rozmixovať. Znova dať na oheň, pridať malé množstvo vody. Miesto smotany pridať paradajkový pretlak. Pred dovarením omáčky pridať uvarené sójové kocky. Povariť ešte asi 5 min.
- 3
Tvarohové halušky: do múky vmiešame tvaroh, primerané množstvo vody a cesto podľa chuti posolíme. Vymiešame na potrebnú haluškovú konzistenciu. Do vriacej vody cesto vpúšťame cez dierkový haluškár, varíme 5 min., precedíme a prepláchneme v studenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu