
Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...

Mandľové keksíky
Tento recept mám od kamarátky a ona ho má, predpokladám z nejakej kuchárskej knihy od Donny...

Perníkový cheesecake
Medovníkový korpus pripravíme zmiešaním pomletých medovníkov spolu s roztopeným maslom a mliekom. Hmotu natlačíme na dno...

Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľou podľa Petry Nagyovej Džerengovej
Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pripravila úžasnú kuraciu pečeň, ktorá opraví každý chybný názor na toto výživné...

Jelení guláš s cviklou
Odležané mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme a postupne prudko opražíme na masti. Potom...

Dokonalé makrónky
Mandľovú múku zmiešame spolu s práškovým cukrom a rozmixujeme. Mixujeme iba pár sekúnd, aby sa...

Pita chlieb s kuracím mäsom na grécky spôsob
Osviežujúci a na prípravu jednoduchý recept. Túto šmakotinku zvládnete pripraviť ľavou zadnou :-)

Ryžové rezance s čili a Tofu
Vyskúšajte tento rýchly recept s nádychom jemne pikantnej Ázie. Vďaka perfektne dochutenému Tofu na gril sa...

Krémová račia polievka
Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...

Domáce maslové lúpačky - makovky
Dnes som ich piekla už druhýkrát, lebo sú vynikajúce. Hodia sa napr. na raňajky...

Plnené baklažánové rolky
Jednoduchý vegetariánsky recept, ktorý vás prekvapí vyváženosťou chutí a ľahkou prípravou.

Blesková zemiaková placka
Dnes je Popolcová streda, prísny pôst, tak som si urobila takéto raňajky.

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

Red Velvet crinkles
V strednej miske spolu preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. K...

Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....

Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...

Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....

Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....

Kuracie prsia v údenom cesnakovom bôčiku
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky, poprášime mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením,...

Bravčové rezne s kremžskou horčicou
Vhodné ako nedeľný alebo sviatočný obed. Život je zmena, tak som vyskúšala zmeniť klasické rezne....

Zemiakové halušky s kyslou kapustou
Zo zbytku kyslej kapusty som sa rozhodla uvariť moje najobľúbenejšie jedlo - halušky s kyslou kapustou....