Cviklové pyré
Cviklové pyré

Cviklové pyré s pošírovaným vajíčkom

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. januára 2022
Cviklové pyré s pošírovaným vajíčkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

550 g
200 g
250 g
250 g
5 ks
50 g (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklu so šupou zabalíme do alobalu potretého olejom a dáme piecť na 2 hodiny.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka.

  3. 3

    Keď sú zemiaky a cvikla mäkké, rozmixujeme ich na pyré. Pridáme maslo a vlažné mlieko. Zmes dochutíme a prepasírujeme.

  4. 4

    Pošírované vajíčko urobíme tak, že do hrnca dáme zohriať vodu s octom. Keď je voda horúca, rozbijeme vajíčko do vody, postupne bielok obalí žĺtok. Potom vajce vyberieme. Takto po jednom postupne pripravíme všetky vajíčka.

  5. 5

    Cviklové pyré podávame s pošírovaným vajíčkom a navrch môžeme nastrúhať umytú hľuzovku.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha