Cviklové pyré s pošírovaným vajíčkom
Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. januára 2022
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
Postup
-
1
Cviklu so šupou zabalíme do alobalu potretého olejom a dáme piecť na 2 hodiny.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka.
- 3
Keď sú zemiaky a cvikla mäkké, rozmixujeme ich na pyré. Pridáme maslo a vlažné mlieko. Zmes dochutíme a prepasírujeme.
- 4
Pošírované vajíčko urobíme tak, že do hrnca dáme zohriať vodu s octom. Keď je voda horúca, rozbijeme vajíčko do vody, postupne bielok obalí žĺtok. Potom vajce vyberieme. Takto po jednom postupne pripravíme všetky vajíčka.
- 5
Cviklové pyré podávame s pošírovaným vajíčkom a navrch môžeme nastrúhať umytú hľuzovku.
Tiež pyré:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu