Bezlepková torta s čokoládou a mandľami
Foto: novalim
Vhodná pre všetkých milovníkov čokoládových dobrôt.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
225 g |
|
3 PL |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
3/4 hrnčeka (zmäknuté) |
|
1/4 hrnčeka |
|
3 PL (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
1 ČL |
|
5 ks (žĺtky a bielky zvlášť) |
|
2/3 hrnčeka (ošúpané) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Čokoládu s vodou roztopíme v malom hrnci na veľmi slabom plameni za stáleho miešania. Pridáme cukor, miešame kým sa všetko nespojí a potom odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky pokrájané maslo a miešame, kým sa neroztopí v čokoláde. Potom gumenou varechou jemne vmiešame mleté mandle s preosiatou bezlepkovou múkou Promix PK alebo PK špeciál a kypriacim práškom.
- 2
Po jednom prišľaháme žĺtky. V inej mise z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Nakoniec pridáme aj posekané mandle. Cesto preložíme do tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a uhladíme ho na povrchu.
- 3
Pečieme na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre približne 40 – 45 minút, kým sa cesto nenadvihne a nezostane na povrchu pevné (počas pečenia torta na povrchu popraská). Bezlepková torta musí po upečení vychladnúť priamo vo forme, až po vychladnutí z formy opatrne vyberieme. Nakoniec ju posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Výborne chutí doplnená kopčekom šľahačky alebo s vanilkovou zmrzlinou.
Tiež čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu