Bulgur so zeleninou a s cícerom
Super zdravý obed hotový za menej ako pol hodinu. ? Bulgur môžete nahradiť quinoou (ktorá je ešte zdravšia ako bulgur), ak nemôžete zo zdravotných dôvodov glutén. Pekný deň všetkým.?
Suroviny
podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
1/4 ks |
|
2 stonky |
|
6-8 ks |
|
1 ks |
|
120 g (z plechovky) |
|
140 g |
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
|
(jadierka) |
|
|
|
(mix) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Začneme varením bulguru v menšom hrnci v osolenej vode (300 ml vody bude stačiť). Bulgur sa uvarí rýchlo, dávame pozor aby sa nepripálil.
- 2
Medzitým nakrájame zeleninu na malé kúsky a na zohriatom oleji na panvici ju orestujeme približne 10 minút (mrkva nemusí byť úplne mäkká :).
- 3
Pridáme cícer, ochutíme a zmiešame s uvareným bulgurom.
- 4
Ozdobíme jadierkami z granátového jablka, olivami, semiačkami, avokádom a polejeme citrónovou šťavou.
Tiež bulgur:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
P.S. Když najdeš prostor, nakukni do Co dnes vaříte 13, popsala jsem své chuťové pochody - olivy, zázvor a podobné výraznosti.
Ďakujem velmi pekne ❤😍
Idem pozrieť😘