Bulgur so zeleninou a s cícerom
Foto: blissofplants
Super zdravý obed hotový za menej ako pol hodinu. Bulgur môžete nahradiť quinoou (ktorá je ešte zdravšia ako bulgur), ak nemôžete zo zdravotných dôvodov Zobraziť celý popisSuper zdravý obed hotový za menej ako pol hodinu. Bulgur môžete nahradiť quinoou (ktorá je ešte zdravšia ako bulgur), ak nemôžete zo zdravotných dôvodov glutén. Pekný deň všetkým.
Suroviny
podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
1/4 ks |
|
2 stonky |
|
6-8 ks |
|
1 ks |
|
120 g (z plechovky) |
|
140 g |
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
|
(jadierka) |
|
|
|
(mix) |
|
Postup
-
1
Začneme varením bulguru v menšom hrnci v osolenej vode (300 ml vody bude stačiť). Bulgur sa uvarí rýchlo, dávame pozor aby sa nepripálil.
- 2
Medzitým nakrájame zeleninu na malé kúsky a na zohriatom oleji na panvici ju orestujeme približne 10 minút (mrkva nemusí byť úplne mäkká :).
- 3
Pridáme cícer, ochutíme a zmiešame s uvareným bulgurom.
- 4
Ozdobíme jadierkami z granátového jablka, olivami, semiačkami, avokádom a polejeme citrónovou šťavou.
Tiež bulgur:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P.S. Když najdeš prostor, nakukni do Co dnes vaříte 13, popsala jsem své chuťové pochody - olivy, zázvor a podobné výraznosti.
Ďakujem velmi pekne ❤?
Idem pozrieť?
perfektný recept, obsahuje obilovinu, strukovinu , vela zeleniny a ešte krásne farebný, mne bude zajtra chutit, bude na obed, hľadám presne takéto recepty
Jeej, dakujem, to ma tesi😊🧡