Bulgur so zeleninou a s cícerom

blissofplants - fotkablissofplants, 27. januára 2022

Super zdravý obed hotový za menej ako pol hodinu. ? Bulgur môžete nahradiť quinoou (ktorá je ešte zdravšia ako bulgur), ak nemôžete zo zdravotných dôvodov glutén. Pekný deň všetkým.?

Suroviny

 podľa vlastného výberu
1/2 ks
1 strúčik
1/4 ks
2 stonky
6-8 ks
1 ks
120 g (z plechovky)
140 g
Na ozdobu:
 (jadierka)
 (mix)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme varením bulguru v menšom hrnci v osolenej vode (300 ml vody bude stačiť). Bulgur sa uvarí rýchlo, dávame pozor aby sa nepripálil.

  2. 2

    Medzitým nakrájame zeleninu na malé kúsky a na zohriatom oleji na panvici ju orestujeme približne 10 minút (mrkva nemusí byť úplne mäkká :).

  3. 3

    Pridáme cícer, ochutíme a zmiešame s uvareným bulgurom.

  4. 4

    Ozdobíme jadierkami z granátového jablka, olivami, semiačkami, avokádom a polejeme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

haji
Nádherně barevné zeleninové jídlo, mně by moc chutnalo! Skvělé foto!
P.S. Když najdeš prostor, nakukni do Co dnes vaříte 13, popsala jsem své chuťové pochody - olivy, zázvor a podobné výraznosti.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha