Foto: nadejnacukrarka
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ČL |
|
1 bal |
|
300 ml |
|
1 ČL |
|
Obloha: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
300 g strúhaný |
|
1 ČL |
|
200 ml |
|
500 g (jemná/diétna) |
|
Postup
-
1
Z droždia, cukru a teplej vody si pripravíme kvások (necháme postáť 15 minút). Do misky dáme múku, soľ, kvások a miesime, kým cesto nie je ani husté ani riedke. Necháme vykysnúť asi 20-30 minút.
- 2
Medzitým ako cesto kysne si pripravíme oblohu. Salámu nakrájame na kocky. rovnako aj papriku a paradajky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na vymastený a múkou posypaný plech pomocou naolejovaných rúk . Na tenko ho "rozotrieme" po plechu. Na takto pripravené cesto rozotrieme kečup, posypeme troškou oregana, pridáme cibuľu, salámu, papriku a paradajky. Dáme piecť na 25 minút pri 200 stupňoch.
- 4
Kým sa pizza pečie, nastrúhame syr. Po 25 minútach pečenia vytiahneme pizzu z rúry a posypeme ju syrom. Dáme piecť na ďalších 6 minút. Hotovo :) Dobrú chuť.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu