Domáca pizza

nadejnacukrarka - fotkanadejnacukrarka, 25. januára 2022
20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ČL
1 bal
300 ml
1 ČL
Obloha:
2 ks
2 ks
2 ks
300 g strúhaný
1 ČL
200 ml
500 g (jemná/diétna)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru a teplej vody si pripravíme kvások (necháme postáť 15 minút). Do misky dáme múku, soľ, kvások a miesime, kým cesto nie je ani husté ani riedke. Necháme vykysnúť asi 20-30 minút.

  2. 2

    Medzitým ako cesto kysne si pripravíme oblohu. Salámu nakrájame na kocky. rovnako aj papriku a paradajky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky.

  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na vymastený a múkou posypaný plech pomocou naolejovaných rúk . Na tenko ho "rozotrieme" po plechu. Na takto pripravené cesto rozotrieme kečup, posypeme troškou oregana, pridáme cibuľu, salámu, papriku a paradajky. Dáme piecť na 25 minút pri 200 stupňoch.

  4. 4

    Kým sa pizza pečie, nastrúhame syr. Po 25 minútach pečenia vytiahneme pizzu z rúry a posypeme ju syrom. Dáme piecť na ďalších 6 minút. Hotovo :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha