Fazuľovo-hrášková polievka
Foto: blissofplants
Suroviny
1 PL ( podľa vlastného výberu) |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
1 stonka |
|
1 stonka |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g (namočená cez noc vo vode) |
|
100 g mrazený |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 l |
|
Postup
-
1
Zohrejeme si olej vo veľkom hrnci a jemne si opražíme nakrájaný pór.
- 2
Pridáme bobkový list, zopár feniklových semienok, nakrájanú zelerovú stonku, stonku feniklu, sušené bylinky a nadrobno nakrájaný cesnak.
- 3
Fazuľu opláchneme, pridáme do hrnca, zalejeme vodou (1 a pol litra bude stačiť zatiaľ). Varíme aspoň hodinu.
- 4
Zatiaľ si očistíme a nakrájame zvyšnú zeleninu. Pridáme do polievky a zalejeme zvyšnou vodou. (Ak máte radi 'riedkejšiu ' polievku, môžete priliať viac vody).
- 5
Dobre ochutíme a varíme kým fazuľa a zelenina sú uvarené.
- 6
Úplne na záver pridáme hrášok a varíme ešte 10 minút. Ak treba, dochutíme.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
🤗 áno, trpezlivosť ruže prináša😉
Jejda, žltý hrach s červenou šošovicovou zní opravdu moc dobře! Díky za inspiraci, konzervě /tedy mně/ to jedině prospěje, když poměním klasiku, alespoň částečně. Ty jsi studnice změn a to je dobře!
Už len to, že máš na polievku chuť ma teší.😉
Ale je trochu 'hriech' jesť polievku sám. Takže keď nejakú uvaríš, ja sa pridám🙌
O jedle viem rozprávať hodiny.😃
Mal by si čo počúvať.🙈
Ďakujem🤗pekný zvyšok nedele prajem