Tartaletky
Tartaletky

Hruškovo-gaštanové tartaletky

Jozef Brudňák
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 26. januára 2022
Hruškovo-gaštanové tartaletky
Foto: Hotel Lomnica
10
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
225 g
25 g
150 g
1 ks
75 g
Hrušky:
2 ks
20 g
20 g
25 g
2 g
Gaštanová plnka:
100 g
100 g
100 ml
25 g
Čokoládový krém:
100 g
160 ml
40 g
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo nakrájané na kocky, múku, kakao, cukor a vajce spolu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v chlade odležať aspoň 30 minút.

  2. 2

    Cestom vyplníme formy na tartaletky. Pečieme pri 180 stupňoch približne 10 minút.

  3. 3

    Dusené hrušky: Maslo popražíme, pridáme doň med a potom očistené hrušky pokrájané na kocky. Podusíme a dochutíme cukrom a smotanou. Odstavíme a pridáme nabobtnanú želatínu, zamiešame.

  4. 4

    Gaštanová plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme gaštanové pyré a maslo. Vyšľaháme smotanu a spojíme ju s pyré. Zmes dáme do menších silikónových foriem veľkosti foriem na tartaletky a dáme zmraziť.

  5. 5

    Čokoládový krém: Prevaríme smotanu, pridáme maslo a roztopíme v nej čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone.

  6. 6

    Upečené tartaletky naplníme hruškami a dáme stuhnúť. Gaštanový krém vyberieme z formičiek, položíme na tartaletky a na to nastriekame parížsku čokoládu.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Sezónne jedlá, Jesenné, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha