Hruškovo-gaštanové tartaletky
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 26. januára 2022

Foto: Hotel Lomnica
porcií
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 225 g |
|
| 25 g |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 75 g |
|
| Hrušky: | |
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 25 g |
|
| 2 g |
|
| Gaštanová plnka: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 25 g |
|
| Čokoládový krém: | |
| 100 g |
|
| 160 ml |
|
| 40 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo nakrájané na kocky, múku, kakao, cukor a vajce spolu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v chlade odležať aspoň 30 minút.
- 2
Cestom vyplníme formy na tartaletky. Pečieme pri 180 stupňoch približne 10 minút.
- 3
Dusené hrušky: Maslo popražíme, pridáme doň med a potom očistené hrušky pokrájané na kocky. Podusíme a dochutíme cukrom a smotanou. Odstavíme a pridáme nabobtnanú želatínu, zamiešame.
- 4
Gaštanová plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme gaštanové pyré a maslo. Vyšľaháme smotanu a spojíme ju s pyré. Zmes dáme do menších silikónových foriem veľkosti foriem na tartaletky a dáme zmraziť.
- 5
Čokoládový krém: Prevaríme smotanu, pridáme maslo a roztopíme v nej čokoládu. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone.
- 6
Upečené tartaletky naplníme hruškami a dáme stuhnúť. Gaštanový krém vyberieme z formičiek, položíme na tartaletky a na to nastriekame parížsku čokoládu.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu