Bezlepkové kapustové strapačky
Foto: lenkula
Neznášam robiť halušky a odkedy som bezlepkáč, tak ich neznášam robiť vášnivo. Tieto ale stoja za to sebazaprenie. Sľubujem! Recept je od oka, konzistencia Zobraziť celý popisNeznášam robiť halušky a odkedy som bezlepkáč, tak ich neznášam robiť vášnivo. Tieto ale stoja za to sebazaprenie. Sľubujem! Recept je od oka, konzistencia haluškového cesta je taká hutnejšia kaša. Do množstva kyslej kapusty a slaninky sa vám motať nebudem, každý má rád dačo iné. Kyslú kapustu odporúčam tú našu, stupavskú. Ale aj hocijaká iná, výraznejšia, bude dobrá. Tak poďme na to!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na haluskove cesto si najskor nastruhajte na jemnom struhadle zemiaky, pridajte vajcia, muku, vodu a sol.
- 2
Vo velkom hrci privedte do varu vodu a hura na halusky! Prevarte, kym nebudu plavat na povrchu, 5 minut pri normalnej haluskovej velkosti by malo stacit.
- 3
Halusky scedte a odlozte na bok na neskor.
- 4
Na lyzici masti dosklovita opecte nadrobno nakrajanu cibulu. Ked mast skvapalnie, pridajte lyzicu cukru a skaramelizujte ho s cibulou.
- 5
Ked je cibula akurat, pridajte precedenu kapustu. Ak mate kapustu nakladanu s rascou, tak netreba uz nic pridavat. V pripade sudovej kapusty odporucam este pred varenim nakrajat na mensie kusky. Povarte asi 5 minut a pridajte halusky. Vsetko dobre premiesajte a poopekajte este par minut.
- 6
Nakoniec slaninku opecte na troche masti na chipsy a mastou zalejte halusky s kapustou a dobre premiesajte.
- 7
Dobru chut!
Tiež strapačky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobre vediet. Dakujem za tip!