Strapačky
Strapačky

Bezlepkové kapustové strapačky

lenkula - fotkalenkula, 22. januára 2022
Bezlepkové kapustové strapačky
Foto: lenkula

Neznášam robiť halušky a odkedy som bezlepkáč, tak ich neznášam robiť vášnivo. Tieto ale stoja za to sebazaprenie. Sľubujem! Recept je od oka, konzistencia Zobraziť celý popisNeznášam robiť halušky a odkedy som bezlepkáč, tak ich neznášam robiť vášnivo. Tieto ale stoja za to sebazaprenie. Sľubujem! Recept je od oka, konzistencia haluškového cesta je taká hutnejšia kaša. Do množstva kyslej kapusty a slaninky sa vám motať nebudem, každý má rád dačo iné. Kyslú kapustu odporúčam tú našu, stupavskú. Ale aj hocijaká iná, výraznejšia, bude dobrá. Tak poďme na to!

6
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Halušky:
4 ks väčšie
2 Ks
Kapusta:
1 PL
1 ks väčšia
1 PL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Na haluskove cesto si najskor nastruhajte na jemnom struhadle zemiaky, pridajte vajcia, muku, vodu a sol.

  2. 2

    Vo velkom hrci privedte do varu vodu a hura na halusky! Prevarte, kym nebudu plavat na povrchu, 5 minut pri normalnej haluskovej velkosti by malo stacit.

  3. 3

    Halusky scedte a odlozte na bok na neskor.

  4. 4

    Na lyzici masti dosklovita opecte nadrobno nakrajanu cibulu. Ked mast skvapalnie, pridajte lyzicu cukru a skaramelizujte ho s cibulou.

  5. 5

    Ked je cibula akurat, pridajte precedenu kapustu. Ak mate kapustu nakladanu s rascou, tak netreba uz nic pridavat. V pripade sudovej kapusty odporucam este pred varenim nakrajat na mensie kusky. Povarte asi 5 minut a pridajte halusky. Vsetko dobre premiesajte a poopekajte este par minut.

    Bezlepkové kapustové strapačky   - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec slaninku opecte na troche masti na chipsy a mastou zalejte halusky s kapustou a dobre premiesajte.

    Bezlepkové kapustové strapačky   - obrázok 6
  7. 7

    Dobru chut!

Diskusia k receptu

sashan
Kľudne skúste bez vajíčiek.Ja zemiaky zmixujem na kašu a pridám toľko múky,aby vzniklo hustejšie cestičko.To je všetko,iba tieto dve ingrediencie.Halušky sú výborné,na nerozoznanie od lepkových,ak nie lepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia