Foto: helena10
Od sviatkov nám ostalo trocha upečených bobaľok, tak som ich dnes spravila namiesto sladkého koláča.
Postup
-
1
Bobaľky (opekance) dávam do väčšej nádoby. Posypem mletým makom, kryštálovým a vanilkovým cukrom a následne zalejem vriacim mliekom. Nádobu prikryjem pokrievkou, aby sa mak dobre s bobaľkami zaparil a cukor rozpustil v mlieku.
- 2
Nechám prikryté postáť cca 2 hodiny, počas ktorých párkrát skontrolujem a bobaľky opatrne vareškou premiešam. Čas nie je pevný, záleží od vlastnej chuti.
- 3
Ak je pre nás vyhovujúca konzistencia i chuť, polejem bobaľky teplým roztopeným maslom. Omastiť môžeme, lebo pôst už nie je. Na Veliju (Štedrý večer) varíme pôstne jedlá.
Tiež opekance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ano aj u nas ale my robyme karamelovuy sirup,kooopu maku a bobalkoch z kila muky a furt malo,nigdy sa nevieme dojest.Aj vam zelam krasny den.Vy ste asi rusnacka ako ja?