Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Ovocné rezy

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 22. januára 2022

Osviežujúce ovocné rezy s vanilkovým krémom.

10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
5 PL
2 PL
3 PL
1 bal.
1 PL
štipka
Krém:
650 ml
70 g
2 bal.
250 g
Okrem toho:
 (mrazené alebo čerstvé)
2 bal.
500 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Bielky šľaháme so štipkou soli a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame kryštálový cukor. Vyšľaháme tuhý sneh. Otáčky znížime a postupne zašľaháme žĺtky a olej. Suché ingrediencie zmiešame a po častiach ručne zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme na plech (35x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 10-15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    500 ml mlieka vlejeme do hrnca a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy, cukor a vanilkovú pastu. Vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame kyslú smotanu. Krém vylejeme na korpus a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na vychladnutý krém husto navrstvíme ovocie (ak použijeme mrazené, koláč bude o to šťavnatejší). Pripravíme želé podľa návodu na obale.

  4. 4

    Vlažné žele lejeme po lyžiciach na ovocie a necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame na rezy a podávame. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

redakcia
@slovakbaker Dobrý deň, poslali sme Vám mail na Vašu registračnú mailovú adresu ohľadne zaslania Vašej výhry z vianočnej súťaže. Ak Vám mail nebol doručený, pozrite sa prípadne do spamu, alebo sa nám ozvite na redakcia@varecha.sk Ďakujeme :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia