Foto: slovakbaker
Osviežujúce ovocné rezy s vanilkovým krémom.
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Krém: | |
650 ml |
|
70 g |
|
2 bal. |
|
|
|
250 g |
|
Okrem toho: | |
(mrazené alebo čerstvé) |
|
2 bal. |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bielky šľaháme so štipkou soli a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame kryštálový cukor. Vyšľaháme tuhý sneh. Otáčky znížime a postupne zašľaháme žĺtky a olej. Suché ingrediencie zmiešame a po častiach ručne zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme na plech (35x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 10-15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 2
500 ml mlieka vlejeme do hrnca a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy, cukor a vanilkovú pastu. Vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame kyslú smotanu. Krém vylejeme na korpus a necháme vychladnúť.
- 3
Na vychladnutý krém husto navrstvíme ovocie (ak použijeme mrazené, koláč bude o to šťavnatejší). Pripravíme želé podľa návodu na obale.
- 4
Vlažné žele lejeme po lyžiciach na ovocie a necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame na rezy a podávame. Prajem dobrú chuť!
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu