Vajíčko s mrkví a se zázvorem

mijaita - fotkamijaita, 27. januára 2022
Vajíčko s mrkví a se zázvorem
Foto: mijaita

Recept je na jedno vajíčko, které stačí pro jednoho ke snídani (večeři). Teda domnívám se :-)

Suroviny

1 ks
1 KL nastrúhaný
1 - 2 KL nastrúhaná
2 KL




Postup

  1. 1

    Nastrouhám zázvor a kousek mrkve.

  2. 2

    Na pánvičce rozpustím máslo a rozklepnu vajíčko tak, aby zvlášť bílek a kousek od něj žloutek. Obojí udělám, ale nesmíchám a odložím na talíř.

  3. 3

    Do toho másla dám nastrouhaný zázvor a mrkvičku a chvilku to spolu opeču a osolím.

  4. 4

    Bílek a žloutek nožem posekám, az pak smíchám spolu s opečenou mrkví a zázvorem.

  5. 5

    Dávám na opečenou bagetu, kterou ještě horkou potřu máslem. Taková jednoduchost a jak je dobrá.

Diskusia k receptu

afataga
Vystavne foto. No ja by som ochutnala, keby si ma ponukla, robit to ale nebudem, zda sa mi to dost pracne a chut neviem posudit.
mijaita
@blissofplants (27.1.2022 15:41)
Asi kazdy mame neco, co nase telo odmita, nechutna mu, nerado. Ja nemuzu ani mikrocastecku zeleneho koriandru. U me je to az fobie. Blbe je, ze pronikl i do nasich zemiček a musim si davat vsude pozor. Chapu te a nemyslim, ze by ses do toho musela nutit. Ale co, jestli se ti chce, zkus treba s kouskem celeru, nebo co mas rada? Ale aby to byla vyraznejsi chut.



1x haji
blissofplants
@mijaita (27.1.2022 15:49)

Haha🙌fóbiu z akéhokoľvek jedla nemám ale áno koriander ten je jasný😃buď ho niekto zbožňuje alebo ani cítiť nemôže, radšej sa o ňom ale nebavme, nechcem ti pokaziť deň😃😘
zolik
@blissofplants (27.1.2022 15:59)
Nie, nejdem sa o tom bavit. Davam Ti uplne za pravdu, ze Koriander je vnat, ktoru bud milujes, alebo nemozes ani citit. Ja som z tych ako @mijaita. Ani mikro-kusok. Tak isto som na tom s Lemon Grass, doslova na vojnovej nohe 😊
Prajem pekny podvecer

1x haji
mijaita
@blissofplants (27.1.2022 15:59)

No vidis a priznaky fobie jsou dane. Zastava dechu a kreč. Kdo to vedle me zazil, nechapal co se deje. Bavit se muzu, videt taky ne, to se jen otrasam v zakladech. Ale muzu se sobe smat, to jo! :-) Sla proti me, pobliz trznice v Mx pani, mlada, doslova plnou naruc toho smradu a sotva jsem stihla uhnout, kdyz mi chtela udelat radost a se slovy "cilantro" se chystala mi ho strcit pod nos :-) nez se to ale stalo, stihla jsem si ji s tou naruci cilantra vyfotit a blkeskurychle uhnout :-)
chemik
Na nepoživatelnosti zeleného koriandru na rozdíl od mletého bychom se tady shodli. Charakteristickou chuť má zázvor syrový nebo vařený resp. dušený. Orestováním na oleji se jeho chuť posune, takže pak v číně "nevyčnívá". Lze jej též dodatečně přidat nakládaný na sladko nebo kyselo. Nebo zkusit zda nebude lépe chutnat galangal.
blissofplants
@mijaita (27.1.2022 16:33)

Tak teraz som odpadla od smiechu🤣😂🤣" sla oproti mne pani, ktera mnela plnou naruc toho smradu"😅😅aaah, ja praveze zboznujem vone cerstvych byliniek hlavne vonu bazalky😍😍
mijaita
@blissofplants (27.1.2022 21:57)

Ano, vuni čerstvých bylinek take milujua, matu, bazalku.... ale to vsechno jsou vune :-)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia