Foto: heleninka88
Výborný recept, v ktorom môžete namiesto klasických surovín použiť aj tie vegánske. Keďže ja mám intoleranciu na mlieko a aj laktózu, tak som Zobraziť celý popisVýborný recept, v ktorom môžete namiesto klasických surovín použiť aj tie vegánske. Keďže ja mám intoleranciu na mlieko a aj laktózu, tak som skúsila upiecť tieto buchty aj s mojou alternatívou a výborné. Ale sem pridám klasický recept.
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
100 g |
|
100 g rozpustené |
|
1 ks |
|
4 kvapky |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
Na potretie: | |
roztopené |
|
Po upečení: | |
horúce |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások zmiešaním vlažného mlieka, trošky cukru a droždia. Necháme chvíľku kvások pracovať a medzitým si pripravíme ostatné suroviny do väčšej misky. Všetky suroviny zmiešame spolu aj s kváskom a poriadne vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien. Ak sa nám zdá cesto redšie, môžeme pridať viacej múky. Cesto necháme kysnúť cca hodinku alebo do zdvojnásobenia objemu.
- 2
Keď je cesto vykysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrubšie, nie príliš natenko. Nakrájame na väčšie štvorce (7x7 cm) a plníme lekvárom alebo Nutellou.
- 3
Buchty lepíme tak, že každý roh štvorca spojíme s protiľahlým rohom, poriadne zlepíme (vznikne nám guľka) a položíme na vymastený plech jednu buchtu vedľa druhej. Keď uložíme poslednú buchtu na plech, necháme ich ešte trocha podkysnúť cca 15 minút. Pred pečením potrieme buchty troškou roztopeného masla.
- 4
Buchty dáme piecť na 200 °C cca 35 minút v teplovzdušnej rúre, ale môže byť aj menej, záleží od rúry. Po upečení buchty hneď potrieme horúcim sladkým mliekom. Poprášime práškovým cukrom a buchty sú hotové. Dobrú chuť ?
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pouzila som kokosove maslo a kokosove mlieko. Trebalo troska viac dat muky ale len trosku a boli vyborne :-) nech vam chutia