Pečené buchty
Pečené buchty

Pečené buchty

heleninka88 - fotkaheleninka88, 23. januára 2022
Pečené buchty
Foto: heleninka88

Výborný recept, v ktorom môžete namiesto klasických surovín použiť aj tie vegánske. Keďže ja mám intoleranciu na mlieko a aj laktózu, tak som Zobraziť celý popisVýborný recept, v ktorom môžete namiesto klasických surovín použiť aj tie vegánske. Keďže ja mám intoleranciu na mlieko a aj laktózu, tak som skúsila upiecť tieto buchty aj s mojou alternatívou a výborné. Ale sem pridám klasický recept.

75 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
250 ml vlažné
100 g
100 g rozpustené
1 ks
4 kvapky
1 bal.
Plnka:
Na potretie:
 roztopené
Po upečení:
 horúce




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások zmiešaním vlažného mlieka, trošky cukru a droždia. Necháme chvíľku kvások pracovať a medzitým si pripravíme ostatné suroviny do väčšej misky. Všetky suroviny zmiešame spolu aj s kváskom a poriadne vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien. Ak sa nám zdá cesto redšie, môžeme pridať viacej múky. Cesto necháme kysnúť cca hodinku alebo do zdvojnásobenia objemu.

  2. 2

    Keď je cesto vykysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrubšie, nie príliš natenko. Nakrájame na väčšie štvorce (7x7 cm) a plníme lekvárom alebo Nutellou.

  3. 3

    Buchty lepíme tak, že každý roh štvorca spojíme s protiľahlým rohom, poriadne zlepíme (vznikne nám guľka) a položíme na vymastený plech jednu buchtu vedľa druhej. Keď uložíme poslednú buchtu na plech, necháme ich ešte trocha podkysnúť cca 15 minút. Pred pečením potrieme buchty troškou roztopeného masla.

  4. 4

    Buchty dáme piecť na 200 °C cca 35 minút v teplovzdušnej rúre, ale môže byť aj menej, záleží od rúry. Po upečení buchty hneď potrieme horúcim sladkým mliekom. Poprášime práškovým cukrom a buchty sú hotové. Dobrú chuť ?

Diskusia k receptu

haji
Pěkné foto, máš můj obdiv, péct kynuté těsto v alternativním provedení je kumšt. Krásné buchty i pekáček!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia