Bravčové karé
Bravčové karé

Zapečené gazdovské karé

marek135 - fotkamarek135, 23. januára 2022
Zapečené gazdovské karé
Foto: marek135

Keď už človek fakt nevie čo variť, tak príde znova čas na improvizáciu a výsledok už posúďte sami :)

8-10
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
100 g
300 g
2 ks
1 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na plátky, naklepeme, narežeme boky, osolíme, okoreníme čiernym a grilovacím korením. Necháme chvíľu postáť. Neskôr mäso opečieme na rozohriatej masti z oboch strán, tak aby bolo takmer upečené. Hotové plátky mäsa ukladáme na plech, na vrch položíme opražený plátok slaniny, paradajku a cibuľu, ktorú sme po opečení všetkých plátkov mäsa opražili do sklovita vo výpeku. Nakoniec na vrch navrstvíme strúhaný údený syr. Takto pripravené mäso podlejeme iba troškou vody, aby sa pri zapekaní veľmi nezosušilo. Zapekáme v rozohriatej rúre pri 180 stupňoch necelých 15 minút.

  2. 2

    Vo výpeku po mäse a cibuli opražíme hladkú múku, ktorú potom zalejeme studenou vodou. Urobíme z toho omáčku, do ktorej pridáme ešte kečup a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou bazalky.

  3. 3

    Ja som mäso podával s dusenou ryžou, do ktorej som pridal aj talianske korenie od jedného slovenského výrobcu korenia zo sušenej zeleniny.

  4. 4

    Mäso servírujeme s ryžou a poliate paradajkovou omáčkou.

  5. 5

    Dobrú chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Zapekané

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha