Zapečené gazdovské karé
Foto: marek135
Keď už človek fakt nevie čo variť, tak príde znova čas na improvizáciu a výsledok už posúďte sami :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové karé nakrájame na plátky, naklepeme, narežeme boky, osolíme, okoreníme čiernym a grilovacím korením. Necháme chvíľu postáť. Neskôr mäso opečieme na rozohriatej masti z oboch strán, tak aby bolo takmer upečené. Hotové plátky mäsa ukladáme na plech, na vrch položíme opražený plátok slaniny, paradajku a cibuľu, ktorú sme po opečení všetkých plátkov mäsa opražili do sklovita vo výpeku. Nakoniec na vrch navrstvíme strúhaný údený syr. Takto pripravené mäso podlejeme iba troškou vody, aby sa pri zapekaní veľmi nezosušilo. Zapekáme v rozohriatej rúre pri 180 stupňoch necelých 15 minút.
- 2
Vo výpeku po mäse a cibuli opražíme hladkú múku, ktorú potom zalejeme studenou vodou. Urobíme z toho omáčku, do ktorej pridáme ešte kečup a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou bazalky.
- 3
Ja som mäso podával s dusenou ryžou, do ktorej som pridal aj talianske korenie od jedného slovenského výrobcu korenia zo sušenej zeleniny.
- 4
Mäso servírujeme s ryžou a poliate paradajkovou omáčkou.
- 5
Dobrú chuť
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu