prazdny

Husacia pečeň Torchon

Predjedlá

Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.

prazdny

Tradičný trdelník

Koláče

Tradičný recept svojich rodičov na prípravu trdelníka nám prezradil Karol Havlík zo Skalice....

prazdny

Bravčové karé na slaninke a horčici

Bravčové mäso

Dobrota za pár minút na stole. Výborný obed, večera, nenáročný recept, ktorý poteší a...

prazdny

Pečené papriky plnené dvomi druhmi syra podávané s plantainom

Bezmäsité jedlá

Motivácia je už viac ako 70-ročná. Pochádza od mojej mamičky presladkej....

prazdny

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou, ktoré v lete chutia komikovi Lukášovi Jurkovi

Cestoviny

Herec a improvizátor v TV Varecha navaril svoje obľúbené letné jedlo. Pozrite si veselý videorecept plný...

prazdny

Tvarohový koláč s ríbezľami

Koláče

Koláč ako stvorený na letné dni. Nadýchané cesto, tvarohová náplň a kyselkavé ríbezle...

prazdny

Kou Kou (kju kju)

Bezmäsité jedlá

Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....

prazdny

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

Kuracie mäso

Ďalšie úžasne chutné jednopekáčové jedlo, ktoré vás zaberie len pár minút času....

prazdny

Orechové rezy s tvarohovo-jogurtovým krémom

Dezerty

Nepresladené, ľahké, orechové krémové rezy, ktoré som upiekla len z toho, čo bolo...

prazdny

Čokoládový zákusok s arašidovým maslom

Dezerty

Začala som oddelením žĺtkov od bielkov. K žĺtkom sa pridala hnedý cukor a šľahala až kým...

prazdny

Krémová polievka z ružičkového kelu

Bezmäsité jedlá

Pravý domáci med je výnimočná potravina, ktorú používame na prípravu zdravých jedál. A pridať ho...

prazdny

Bezlepková čerešňová bublanina

Koláče

Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

prazdny

Čokoládové cookies podľa Phoebe

Dezerty

Tieto cookies sú pripravené podľa populárneho televízneho seriálu Priatelia, kde ich piekla „uletená” Phoebe.

prazdny

Krehké cesto na tart

Koláče

Základom okrúhlych koláčov nazývaných tart je krehké cesto. Doplniť ho môžete podľa chuti ovocím, krémom, mrveničkou alebo lahodnou želatínou, to je už na vás....

prazdny

Kuracie drobky z Ábelovej

Kuracie mäso

Folkloristka Grétka Ivaničová z Ábelovej nám prišla navariť v nádhernom kroji a prezradila aj, akú knihu...

prazdny

Restovaná zelenina ako raňajky na vidličku

Raňajky

Od základnej školy som mal šťastie na vynikajúcich učiteľov, až po profesorov na brnenskej technike....

prazdny

Krémové marhuľové kocky

Dezerty

Z čerstvých marhúľ s lahodným krémom.

prazdny

Klasický hummus

Bezmäsité jedlá

Výborná zdravá cícerová rýchlovka, ktorá je skvelá ako nátierka na chlieb, ale aj ako príloha k zelenine a mäsu....

prazdny

Arroz de marisco

Hlavné jedlá

Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....

prazdny

Španielske vtáčiky v roláde

Bravčové mäso

Chuť uľahčiť si varenie ma inšpirovala na takéto španielske vtáčky v rolke....

prazdny

Rýchle mleté morčacie mäso s cuketou

Hlavné jedlá

Rýchle ľahké jedlo ideálne na horúce letné dni.

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...