Bezlepková toffee roláda

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 3. októbra 2023. Komerčný recept.
Bezlepková toffee roláda
Foto: potravinarskavyrobaliana

Nadýchaná roláda plnená malinovým džemom a stabilizátorom šľahačky TOFFEE Liana.

23
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

60 g
5 PL
5 ks
1 PL
Plnka:
300 ml
60 ml
40 g
3 PL
Ďalej potrebujeme:
hrsť (nasekané)




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme preosiaty Cake mix a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Tri lyžice cesta odoberieme a zmiešame s kakaom.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie. Do cukrárskeho vrecka dáme kakaové cesto a na papier nakreslíme vzor. Necháme zapiecť vo vyhriatej rúre pri 170°C 3 minúty. Plech z rúry vytiahneme a rovnomerne rozotrieme biele cesto, zarovnáme a pečieme 10 minút.

  3. 3

    Čistú utierku poriadne pokropíme vodou a upečené cesto aj s papierom na pečenie zrolujeme do mokrej utierky. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Smotanu s cukrom vyšľaháme do polotuha. Stabilizátor šľahačky TOFFEE rozmiešame metličkou vo vlažnej vode a ihneď vlejeme do šľahačky. Šľaháme do tuha.

  5. 5

    Z rolády stiahneme papier na pečenie, potrieme džemom, šľahačkou, posypeme nasekanými orieškami a zrolujeme. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu