Žalude z maslových sušienok
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
300 g mleté |
|
100 g |
|
50 g mleté |
|
100 g |
|
120 ml |
|
(na napichnutie) |
|
|
|
pár kvapiek |
|
nasekané (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Maslo roztopíme, pridáme cukor, pomleté sušienky a orechy a džús. Spracujeme rukami do kompaktnej hmoty, ktorú dáme do chladničky na 15-20 minút.
- 2
Z hmoty následne formujeme "žalude" a do stredu každého zapichneme kúsok tyčinky. Ukladáme ich na tácku a vložíme na pár minút do mrazničky. Takto potom čokoláda na nich rýchlejšie stuhne.
- 3
Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme olej, aby sa pekne leskla a žalude v nej namáčame. Ukladáme na mriežku a necháme v chladničke stuhnúť.
- 4
Keď už čokoláda stuhla, vrchnú časť ešte štetcom pretrieme tenkou vrstvou čokolády a posypeme kúskami nasekaných lieskovcov.
Tiež nepečené cukrovinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu