Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou fotorecept
Výborný osviežujúci dezert, ktorý prekvapí chuťou. Vhodný na pohostenie, posedenie cez víkend.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 200 g (alebo maslo) |
|
| 1 bal. |
|
| 6 ks |
|
| 200 gr |
|
| 1 bal. (v prášku) |
|
| 1 ČL |
|
| 500 g |
|
| 300 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Navrch: | |
| (alebo čerstvé marhule) |
|
| 1,5 bal. |
|
| 3 PL |
|
| studená |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny, k nim ešte citrónová šťava.
-
2
Margarín alebo zmäknuté maslo vymiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom do hladka. Pridáme postupne po jednom vajíčka a zakaždým dobré zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vanilkovým pudingom v prášku. Múčnu zmes po lyžiciach vmiešame do vaječného základu.
-
3
Následne vmiešame mascarpone, tvaroh, citrónovú šťavu z polovice citróna, zašľaháme. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymastíme maslom a vylejeme do nej pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút do zlatista.
-
4
Na upečený cheesecake uložíme odkvapkané marhule. Šťavu z kompótu vodu doplníme do objemu 500 ml, pridáme cukor podľa chuti (3 PL), rozhabarkujeme pudingový prášok Zlatý klas a uvaríme hustú hladkú želatínu, ktorú nalejeme na marhule.
-
5
Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí opatrne odstránime obruč tortovej formy a cheesecake dáme na podnos.
-
6
Po ochutnávke... Dobrú chuť









Diskusia k receptu