Marhuľový zákusok
Marhuľový zákusok

Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. októbra 2023
Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborný osviežujúci dezert, ktorý prekvapí chuťou. Vhodný na pohostenie, posedenie cez víkend.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g (alebo maslo)
1 bal.
6 ks
200 gr
1 bal. (v prášku)
1 ČL
500 g
300 g
z 1/2 citróna
Navrch:
 (alebo čerstvé marhule)
1,5 bal.
3 PL
 studená

Online leták

Postup

  1. 1

    Pripravené suroviny, k nim ešte citrónová šťava.

    Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Margarín alebo zmäknuté maslo vymiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom do hladka. Pridáme postupne po jednom vajíčka a zakaždým dobré zašľaháme. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vanilkovým pudingom v prášku. Múčnu zmes po lyžiciach vmiešame do vaječného základu.

    Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne vmiešame mascarpone, tvaroh, citrónovú šťavu z polovice citróna, zašľaháme. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymastíme maslom a vylejeme do nej pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút do zlatista.

    Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na upečený cheesecake uložíme odkvapkané marhule. Šťavu z kompótu vodu doplníme do objemu 500 ml, pridáme cukor podľa chuti (3 PL), rozhabarkujeme pudingový prášok Zlatý klas a uvaríme hustú hladkú želatínu, ktorú nalejeme na marhule.

    Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí opatrne odstránime obruč tortovej formy a cheesecake dáme na podnos.

    Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po ochutnávke... Dobrú chuť

    Tvarohovo-marhuľový cheesecake so želatínou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu